-4.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Sorin Cîmpeanu, convins că din 13 septembrie elevii încep cursurile normal, cu prezenţă fizică. Ministrul anunţă schimbări începând cu noul an şcolar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este convins că din 13 septembrie toți elevii și studenții se vor întoarce fizic la școală. Orele online pot continua și după noul an școlar, acolo unde acest lucru se doreşte.

Întrebat, vineri seara, care este perspectiva din septembrie, ministrul Educaţiei a răspuns că speranța este să nu existe un alt val al pandemiei. Sorin Cîmpeanu s-a arătat încrezător că noul anul şcolar va începe cu prezenţa fizică a tuturor elevilor în bănci.

„Cu toţii sperăm să nu existe un alt val pandemic. Sunt convins că pe 13 septembrie (…) vom putea să începem şcoala normal, vom putea să începem şcoala cu prezenţă fizică, fără a avea şcoli în care să se impună un regim de predare online obligat de rata de infectare crescută.

Pe de altă parte însă, ne pregătim puternic pentru digitalizarea educaţiei şi sunt convins că vor fi situaţii în care, acolo unde vor fi întrunite toate condiţiile – şi mă refer aici la conectivitate, mă refer la disponibilitate echipamente şi mă refer la pregătirea adecvată a cadrelor didactice pentru predarea online, mă refer şi la existenţa platformelor de evaluare şi examinare dedicate, specializate – în funcţie de specificul disciplinei se vor putea susţine şi ore online, de data asta voluntar, fără a fi obligat cineva, ci doar cei care doresc să promoveze acest sistem de învăţământ vor avea ocazia”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, vineri seară, la Antena 3.

El a menţionat că susţine ideea ca în contractele educaţionale să fie stipulată acceptarea de către cei implicaţi în procesul de învăţământ a obligaţiei de a participa la ore cu camerele video deschise:

„Vom solicita ca în contractul de şcolarizare să prevedem şi situaţia în care, dacă vom fi obligaţi să mai trecem printr-o perioadă de predare online, să acceptăm de la bun început cu toţii că vom lucra cu camerele deschise. Este un minim pentru a asigura relevanţa procesului de învăţare online”.

Potrivit lui Cîmpeanu, 185.173 de angajaţi din sistemul naţional de învăţământ s-au vaccinat până în prezent. Ministrul Educaţiei a precizat că majoritatea sunt vaccinaţi cu ambele doze, arătând că aproximativ 60% dintre profesori s-au vaccinat, iar la nivelul sistemului rata de imunizare în rândul angajaţilor este de 58%.

Ministerul Educaţiei a făcut publice, vineri seară, rezultatele raportărilor privind vaccinarea personalului din sistemul de învăţământ preuniversitar (de stat) şi din sistemul de învăţământ superior (de stat şi privat).

Din totalul de 266.120 de angajaţi titulari în învăţământul preuniversitar de stat s-au vaccinat 151.133 persoane (112.559 cadre didactice şi 38.574 personal didactic auxiliar şi nedidactic).

Sorin Cîmpeanu a catalogat rezultatul centralizării privind vaccinarea drept „îmbucurător”.

„Peste 185.000 de angajaţi din sistemul de educaţie sunt vaccinaţi, cea mai mare parte dintre ei sunt vaccinaţi cu ambele doze. Este vorba despre un număr de peste 151 000 de angajaţi din sistemul preuniversitar de stat şi de un număr de peste 34.000 de angajaţi din sistemul universitar de stat şi privat”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri seară, la Antena 3.

Conform acestuia, 58% dintre angajaţii din sistemul de educaţie sunt vaccinaţi, iar la nivelul cadrelor didactice procentul de vaccinare este de 60%.

Continuarea pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow