More

  Sondaj: PSD ar obţine 38% la parlamentare; PNL – 30%, USR – 9%

  Array

  Partidul Social Democrat se plasează pe primul loc în preferinţele electoratului, urmat de Partidul Naţional Liberal şi Uniunea Salvaţi România, potrivit unui sondaj realizat de Agenţia de Rating Politic la comanda PNL.
  Conform datelor cercetării, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 38% din repondenţi ar vota PSD, 30% – PNL, 9% – USR, 5,5% – ALDE, 5% – UDMR şi 4% – PMP.La întrebarea cu răspuns liber „Cine aţi dori să fie primul ministru al României după alegerile parlamentare din decembrie?”, cel mai mare procent l-a întrunit Victor Ponta – 23%, urmat de Dacian Cioloş – 22%, Călin Popescu-Tăriceanu – 6%. Cei mai mulţi subiecţi – 33% – nu au dorit să răspundă la această întrebare sau au răspuns că nu ştiu.

  Totuşi, 44,5% din cei intervievaţi au indicat faptul că guvernul tehnocrat este o soluţie bună pentru România, faţă de doar 43,% care consideră că reprezintă o soluţie proastă.

  Potrivit analizei sociologice, PNL este susţinătorul principal al Guvernului Cioloş, 57% dintre subiecţii chestionaţi exprimând o astfel de opinie, faţă de doar 9,5% care apreciază că PSD joacă acest rol.

  Pe de altă parte, 65% dintre repondenţi apreciază că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie greşită şi doar 28% susţin contrariul.

  În ceea ce priveşte încrederea în instituţii, Armata se află primul loc, cu o cotă de 91%, urmată de biserică, UE şi NATO, fiecare cu o cotă de 71%, Poliţie şi BNR – ambele cu 71%, DNA – 63%. Pe listă mai sunt alte şapte instituţii cu cote diferite de încredere, ultimele două fiind Parlamentul – 31,5% şi partidele politice – 26%.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI