More

  SONDAJ CIADO. Concluzii surprinzătoare: Societatea le percepe ca un zid

  Array

  CIADO Romania si Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP) au decis implicarea in monitorizarea activitatilor de interes public, desfasurate de autoritatile administratiei publice locale. In acest sens, CIADO a efectuat un sondaj in cele trei regiuni istorice, prin care s-a dorit intelegerea asteptarilor populatiei, dar si a nivelului lor de implicare in comunitate.

  La sondaj au participat 1157 subiecți/regiune, cu vârste cuprinse între 18 – 65 ani. Sondajul a fost realizat în perioada 14 noiembrie – 20 noiembrie.

  1. Considerati ca se impune evaluarea modului de aplicare de catre reprezentantii autoritatilor publice locale a Legii privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitati nonprofit de interes local?

  (w670)

  2. Considerati ca se impune verificarea, privind transparenta decizionala in administratia publica si liberul acces la informatiile de interes public, din partea cetatenilor si ONG-urilor?

  (w670)

  3. Doriti alegerea Primarului, intr-un singur tur sau doua tururi de scrutin?

  (w670)

  4. V-ati interesat cum sunt alocate fondurile din bugetul local, prin petitie sau participare la sedintele Consiliului Local ?

  (w670)

  5. Considerati ca indiferenta comunitatii favorizeaza coruptia in administratia publica locala?

  (w670)

  6. V-ati implicat in activitati civice la nivel local?

  (w670)

  7. Care sunt institutiile in care aveti cea mai mare incredere ? (fara non-raspunsuri)

  (w670)

  Concluzii:

  1. Societatea la nivel national percepe autoritatile administratiei publice locale ca un zid, o crasa lipsa de comunicare si considera ca se impune un control al comunitatii, mai amplu si mai elaborat, indiferent ca vorbim de Prefecturi, Consilii Judetene, Primarii sau deconcentrate.

  2. La nivel individual, cetatenii nu s-au implicat in controlul autoritatilor administratiei publice locale, sub aspectul informarii asupra programelor si proiectelor comunitatii.

  3. Cetatenii din comunitatile locale doresc implicarea alaturi de ong-urilor reprezentative (cel putin la nivel declarativ) si pot deveni voci puternice in spatiul public local.

  continuarea pe dc news

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI