10.3 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

SONDAJ CCSB : Ce preferinţe au românii la alegerile parlamentare

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, USL ar câştiga cu 62%, urmată de PDL cu 18%, PP-DD – 8%, UDMR-6% şI PRM -2%, arată un sondaj CCSB realizat în perioda 28 august- 1 septembrie. Sondajul CCSB arată totodată că 62% dintre respondenţi sunt nemulţumiţi de decizia Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu, iar 32% mulţumiţi. 6% nu ştiu/nu răspund.
De asemenea, 52% dintre cei chestionaţi spun că decizia CCR a fost incorectă, în timp ce 40% susţin contrariul. Sondajul mai arată că 61% dintre respondenţi sunt de părere că Traian Băsescu ar trebui să-şi dea demisia pentru că 7,4 milioane de români au votat la referendum împotriva sa, în timp ce 34% spun că şeful statului ar trebui să rămână în funcţie. 5% nu ştiu/nu răspund.
Potrivit sondajului CCSB, 35% dintre cei intervievaţi cred că societatea civilă este cea care îl poate opri pe Traian Băsescu să facă rău României, 16% cred că USL, 15% – nimeni, 9% – presa, 6%- altcineva, iar 20% – nu ştiu/nu răspund.

Majoritatea celor intervievaţi – 87% – sunt de acord că Guvernul Ponta trebuie să găsească o soluţie pentru a asigura liniştea pe scena politică.
Sondajul mai arată că Antena 3 este postul de ştiri preferat de majoritatea celor intervievaţi – 37% şi că are cele mai interesante talk-show-ri (43%). Dintre talk-shouw-rile televiziunilor, emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 ocupă primul loc în preferinţele celor chestionaţi cu 11%. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1004 persoane şI are o marjă de eroare de +_ 3,1%.

Jurnalul National

Sondajul de opinie

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Se fac înscrieri la clubul pensionarilor din Pașcani

După doi ani de pandemie și restricții, lucrurile încep...

Ședință de Consiliu Local, joi, la Hârlău 

Legislativul local al orasului Hârlau se intruneste in sedinta...

Final de ani de liceu, la Colegiul Sadoveanu. Curs festiv la Primărie

S-a dat startul cursurilor festive pentru clasele terminale, a...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow