More

  SONDAJ CCSB : Ce preferinţe au românii la alegerile parlamentare

  Array

  Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, USL ar câştiga cu 62%, urmată de PDL cu 18%, PP-DD – 8%, UDMR-6% şI PRM -2%, arată un sondaj CCSB realizat în perioda 28 august- 1 septembrie. Sondajul CCSB arată totodată că 62% dintre respondenţi sunt nemulţumiţi de decizia Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu, iar 32% mulţumiţi. 6% nu ştiu/nu răspund.
  De asemenea, 52% dintre cei chestionaţi spun că decizia CCR a fost incorectă, în timp ce 40% susţin contrariul. Sondajul mai arată că 61% dintre respondenţi sunt de părere că Traian Băsescu ar trebui să-şi dea demisia pentru că 7,4 milioane de români au votat la referendum împotriva sa, în timp ce 34% spun că şeful statului ar trebui să rămână în funcţie. 5% nu ştiu/nu răspund.
  Potrivit sondajului CCSB, 35% dintre cei intervievaţi cred că societatea civilă este cea care îl poate opri pe Traian Băsescu să facă rău României, 16% cred că USL, 15% – nimeni, 9% – presa, 6%- altcineva, iar 20% – nu ştiu/nu răspund.

  Majoritatea celor intervievaţi – 87% – sunt de acord că Guvernul Ponta trebuie să găsească o soluţie pentru a asigura liniştea pe scena politică.
  Sondajul mai arată că Antena 3 este postul de ştiri preferat de majoritatea celor intervievaţi – 37% şi că are cele mai interesante talk-show-ri (43%). Dintre talk-shouw-rile televiziunilor, emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 ocupă primul loc în preferinţele celor chestionaţi cu 11%. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1004 persoane şI are o marjă de eroare de +_ 3,1%.

  Jurnalul National

  Sondajul de opinie

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet