0 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Somații pentru proprietarii mașinilor abandonate în parcările din Pașcani. Campanie inițiată de Poliția Locală

In luna in care municipiul Pascani a devenit, mai mult ca oricand, sufocat de traficul rutier, iar un loc de parcare liber este tot mai greu de gasit, Politia Locala vine in ajutorul soferilor. De curand, a inceput o campanie de informare privind masinile abandonate prin parcari sau cele puse la vanzare. Oamenii legii ii cauta pe proprietari si ii someaza sa ridice voluntar autoturismele lasate la voia intamplarii. Cei care nu se conformeaza, risca o amenda cuprinsa intre o mie si doua mii de lei.


In primele zile de campanie, au fost deja gasite patru masini abandonate iar somatiile au fost deja trimise.

“INFORMARE-PRIVIND MASINILE

ABANDONATE PE RAZA MUNICIPIULUI PASCANI

Pascaniul este un oras aglomerat din punct de vedere al traficului rutier. Și, de multe ori, găsirea unui loc de parcare este o adevărată bătaie de cap. În acest context, facem demersuri pentru a elibera locurile de parcare de „rablele” abandonate de mult timp in acestea. În categoria mașinilor de acest tip se încadrează si cele care nu mai au proprietar și care sunt lăsate la voia întâmplării. Conform prevederilor Legii nr. 421 din 27 iunie 2002-privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, aceste ’’Rable” sunt definite astfel:

-vehicul fără stăpân – vehiculul de orice categorie, fără plăcuţă de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, staţionat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deţinător legal este necunoscut;

-vehicul abandonat – vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puţin 6 luni, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

Avand in vedere prevederile prezentate,Politia Locala Pascani ,a inceput o actiune de identificare si de somare a proprietarilor acestor vehicule sa le ridice voluntar de pe domeniul public. In caz contrar,refuzand a se conforma somatiei primite,in conformitate cu prevederile art.12/Lg.421/2002,proprietarii urmeaza sa fie sanctionati cu amenda contraventionala cu prinsa intre 1.000 lei-2.000 lei” se arata intr-o postare pe Facebook.

Daca ar fi ridicate toate vehiculele “fara stapan” din oras, ar fi eliberate cateva zeci de locuri de parcare.

Reamintim faptul ca in municipiul Pascani sunt înregistrate peste 12 000 de maşini, dar numărul parcărilor disponibile este mult mai mic.

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

FOTO | Cupluri de aur premiate de Ziua Națională, la Heleșteni

Respectul, iubirea si daruirea de a merge alaturi de partenerul de viata, timp de jumatate de secol,...

A început montarea căsuțelor pentru Târgul de Crăciun de la Pașcani. Deschiderea ar urma să fie săptămâna viitoare

Au inceput sa fie montate casutele de lemn pentru targul de Craciun pe esplanada din municipiul Pascani....

VIDEO | El este medicul pășcănean decorat de președintele țării. Sergiu Ungureanu – tânăr din Republica Moldova, doctor dedicat Pașcaniului

Un medic pascanean a fost decorat cu ordinul Meritul Sanitar in grad de cavaler, de catre presedintele...

VIDEO | Maria Ojică a trecut încă o etapă din SuperStar. Se află printre ultimii opt concurenți

Maria Ojica, tanara de 21 de ani din municipiul Pascani a reusit sa treaca si de prima...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI