17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022

Somaţii pentru eliberarea terenurilor ocupate ilegal. Primarul îi sfatuie pe cei în cauză, să le atace în instanţă

 

Primăria Paşcani a luat primele măsuri, după şapte luni de zile de când Poliţia Locală a prezentat un raport cu privire la terenurile din domeniul public său privat al municipiului ocupate ilegal.

În cursul lunii aprilie a trimis prin intermediul unui executor judecătoresc notificări prin care cei în cauză au fost somaţi că în termen de 30 de zile să elibereze terenurile iar constructiile edificate fără autorizaţii să fie dărâmate. Sunt în acesta situaţie 23 de societăţi şi persoane fizice, dar până în prezent nici unul nu a anunţat că are de gând să dea curs solicitării administraţiei locale. Primarul municipiului, Dumitru Pantazi a spus că măsurile sunt necesare, conform prevederilor legale şi că nu au fost alte motive. Precizările au fost făcute în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”.
Edilul a mai spus că astfel de probleme nu pot fi rezolvate de Primărie. Cei în cauză nu pot fi puşi în legalitate decât după eliberarea terenurilor deoarece acestea trebuie înscrise în cartea funciara, iar intabularea nu se poate face dacă acolo sunt construcţii ilegale. El îi sfatuie pe cei care au primit notificări să le conteste în instanţă, cu speranţa că judecătorii vor oblige Primăria să încheie contracte de închiriere şi concesiune sau să fie eliberate terenurile.
În acesta situaţie se afla una dintre societăţile consilierului local Marius Pintilie – foto. Unele din magazinele sale  au fost extinse pe domeniul public sau privat al municipiului fără contract şi fără să achite folosinţa terenului iar lucrările au fost făcute fără avizele necesare. El a primit cinci  amenzi de la Poliţia Locală iar constatările de la faţa locului au fost cuprinse în raportul Poliţiei Locale. Sancţiunile au fost contestate în instanţă. Alesul local a refuzat să raspunda întrebărilor adresate de BIT TV, dacă va da curs notificărilor trimise de Primărie şi va elibera terenurile ocupate abuziv.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow