15.4 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Somaj, de regula, la Casa de Cultura. Nici o activitate culturala, pana la toamna

Daca inca mai sperati sa iesiti cu prietenii sau familia la un spectacol de muzica sau de teatru, in acesta vara, fara sa fiti nevoiti sa mergeti in alta localitate, aflati ca activitatile Casei de Cultura, cele aflate in programul aprobat de Consiliul Local s-au topit, probabil din cauza caniculei de afara.

Mai exact, pana la jumatatea lunii septembrie nu va fi organizata nici o activitate culturala pe motiv ca pascanenii ar fi plecati in concediu de odihna. Asta desi in perioada 1- 15 august ar trebui sa aiba loc o serie de activitati dedicate sarbatorii crestine “Adormirea Maicii Domului”.

Abia din septembrie conducerea institutiei va incerca sa mai aduca pe scena Casei de Cultura un spectacol de teatru, cel mai probabil o trupa de la Barlad cu piesa ,,D’ale carnavalului” de I L Caragiale, dupa care urmeaza o noua pauza pentru pregatirea editiei a noua a actiunii “Domilor profesori, cu dragoste”.

Vacanta prelungita

In vacanta prelungita, dar platita din buzunarul pascanenilor, pare sa fie si conducerea institutiei care in loc sa organizeze spectacole atractive se multumeste sa anticipeze lipsa de interes a pascanenilor si din cand in cand sa mai scoata o boxa pe balcon pentru a risipi plictiseala celor care isi petrec timpul in Piata Casei de Cultura.

Directoarea Marioara Preutu a gasit si o explicatie: politicienii locali sunt de vina pe motiv ca nu se inteleg intre ei si pentru ca unerori interpreteaza actiunile Casei de Cultura ca fiind cu tenta politica. Ramane de vazut cand anume alesii locali vor sprijini si vor analiza cu responsabilitate activitatea si performantele Casei de Cultura asa incat institutia sa redevina un factor important de educatie in municipiul nostru.

Orizont.info

Alte articole