More

  Solutii disperate la RAGCL Pascani: majorarea pretului de productie la caldura, diminuarea pretului de facturare, disponibilizari si investitii in realibilitarea centralelor

  Array

  Solutii disperate pentru mentinerea pe linia de plutire a regiei de termoficare din Pascani. De cateva zile conducerea unitati negociaza la sange cu reprezentantii Primariei forma finala a proiectului de buget care urmeaza sa fie supus dezbaterii Consiliului Local Pascani. Pentru a acoperi cheltuielile necesare conducerea regiei au propus o noua majorare de pret la caldura. De aceasta data este vorba despre majorarea pretului de productie cu 10% de la 322 lei la 354,5 pe gigacalorie. Directoarea regiei motiveaza ca pretul de productie nu a fost majorat din anul 2008 desi de atunci au fost numeroase modificari de pret la gaz si curent electric.

  Totodata ar urma sa fie diminuat pretul de facturare la populatie, dupa ce in iarna anului trecut a fost majorat cu 57%. In acest sens sunt mai multe variante de lucru la 245 sau 255 lei pe GCA, de la 265 lei cat este in prezent.

  Deocamdata Primaria Pascani nu a dat nici un raspuns concret avand in vedere ca, de acesta data, impactul negativ ar urma sa fie suportat de la bugetul local. Ar fi vorba despre 30- 35 de miliarde de lei vechi, subventie de la bugetul local.
  Totodata conducerea regiei propune si alte masuri, nepopular,e de eficientizare a activitatii de la termie.
  Una dintre ele este reducerea cheltuielilor de personal cu cca 5 miliarde de lei, pe parcursul acestui an. Nu se stie exact cum anume se va atinge acest obiectiv insa salariatii vorbesc deja de reduceri de personal. Ar trebuie sa plece cca 20 de persoane insa nimic nu este sigur, pana in prezent.
  O alta solutie este modernizarea centralelor termice din Pascani. Conducerea regiei are discutii avansate cu Ministerul Admisnitratiei in vederea implementarii unui proiect privind modernizarea cu un motor de cogenerare a unei centrale din zona Vale si cuplarea celorlalte la acest sistem.
  Investitia este estimata la cca 2 mil de euro, din care 30 % cofinantare locala, termenul de executie fiind posibil pana la finalul acestui an.

  Mentionam ca RAGCL Pascani se asteapta la un val de debransari dupa trecerea iernii ca urmare a majorarii de pret la caldura prin hotararea consilierilor locali.
  Orizont.info

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp