SOLUŢIE PROVIZORIE PENTRU PLATA SALARIILOR ŞI SPORURILOR, LA SPITALUL DE URGENŢĂ PAŞCANI

Slider

Personalul Spitalului de Urgente Paşcani îşi va încasa la timp şi complet salariile pentru lună martie. Conducerea a luat decizia că plăţile să fie făcute începând de mâine sumele necesare fiind deja în conturile unităţii.

Totodată salariaţii îşi vor primi integral toate sporurile după ce Primăria a făcut loc cheltuielilor în bugetul centralizat. chiar dacă, după majorarea salariilor, plafonul maxim a fost depăşit cu 7,8 %.  Până acum drepturile erau achitate cu câteva zile în avans, până la jumătatea lunii, mai ales înaintea sărbătorilor de Crăciun şi Paşte.
Problema sporurilor rămâne însă nerezolvată pentru lunile următoare. Cadrele medicale susţin că trebuie să îşi primească toate drepturile dobândite, pe lângă majorările salariale spectaculoase.

De asemenea, conducerea spitalului atrage atenţia că sporurile au fost deja aprobate de Consiliul Local, odată cu bugetul unităţii, iar acum trebuie achitate.
De cealaltă parte, edilul municipiului susţine că cei din conducerea spitalului trebuie să se incadreze în plafonul de maxim 30% din fondul de salarii, conform prevederilor legale. El spune că în bugetul centralizat nu ar mai fi loc pentru cheltuieli suplimentare iar aprobarea majorării plafonului pentru salariaţii spitalului ar duce la reducerea sporurilor pentru funcţionarii publici.
Problema urmează să fie tranşata de consilierii locali,  în şedinţa de la sfârşitul acestei luni. Până atunci urmează să fie încheiate şi negocierile contractului cu Casa de Sănătate privind decontările serviciilor pentru anul în curs.
Menţionăm că managerul Spitalului de Urgenţă Paşcani, Costica Panzaru,  a anunţat că îşi va da demisia din funcţie dacă nu se va ajunge la o înţelegere între administratia locală, conducerea unităţii şi personalul medical, privind plata sporurilor.

Slider