Pascanenii au inceput sa isi ingroape mortii in cimitirele din suburbii, la kilometri distanta de oras. Asta deoarece in cimitirul municipal nu mai este loc de ani de zile, iar cel nou inca este in stadiul de proiectare.

Cel mai cautat este cimitirul din suburbia Bosteni, aflat in apropiere de iesirea din Pascani. Este amenajat pe o suprafata de 3 hectare de teren si poate fi extins pe inca doua. Pamantul apartine bisericii, nu municipalitatii. Pana acum au fost primite zeci de solicitari.

Tot aici sunt ingropate si trupurile celor decedati la Spitalul Municipal Pascani, care nu au familii care sa se ingrijeasca de ei, dar si unii credinciosi de alte confesiuni religioase. Pentru obtinerea unui loc de veci trebuie achitata o taxa de 600 lei, de zece ori mai putin decat in cimitirul municipal. Bani care sunt folositi pentru intretinere si investitii,spune preotul paroh.

Intre timp, numarul cererilor pentru un loc de veci este in crestere. Pana acum, numarul cererilor care au fost inregistrate la Primarie este de 130. Adminstratia locala sustine ca urmeaza sa fie demarate procedurile pentru proiectarea si executia noului cimitir. Dupa organizarea licitatiilor si incheiarea contractelor vor fi facute amenajarile strict necesare pentru a putea fi dat in folosinta dupa care vor fi construite cladirile, aleile si imprejmuirile prevazute in proiect.

In prima etapa noul cimitir al Pascaniului care va fi amenajat in cartierul Fantanele va avea o capacitate de 800 de locuri, dar suprafata de teren ar umasa fie extinsa.

Pentru ocuparea lor se va achita o redevenţă, 280 lei pentru 25 de ani sau 50 lei pentru 7 ani.

Slider


Slider