Slider

Comunicat de presa,  deputat PSD, Axinte Vasile

Rolul perdelelor forestiere este ştiut, în general, de către orice cetăţean al României. Pe lângă protejarea căilor de rulare ( a drumurilor naţionale, judeţene, drumurilor expres şi orice cale de rulare a autovehiculelor), ele sunt folosite şi pentru stabilizarea solurilor sau pentru protecţia digurilor sau ca protecţie împotriva viiturilor.

Judeţul Iaşi este un judeţ în care se manifestă în fiecare an fenomene meteo severe iar acestea, în combinaţie cu relieful judeţului, înlesnesc inundaţiile, alunecările de teren, înzăpezirile, toate cu risc de pagubă.

Având în vedere cele precizate vă rugăm, să aveţi amabilitatea, să ne raspundeţi succint la urmatoarele întrebări:
1. Care este situaţia perdelelor forestiere în tot cuprinsul judeţului Iaşi? La această întrebare vă rugăm să ne oferiţi date cu privire la suprafeţe, amplasamente şi rolul lor corespunzător amplasamentului.
2. Dacă în perioada 2017-2020 Ministerul are în plan înfiinţarea de perdele forestiere pe cuprinsul judeţului Iaşi. De asemenea vă rugăm să ne precizaţi suprafaţa, amplasamentele şi rolul vizat de aceste perdele forestiere.
3. Dacă Ministerul de resort gândeşte o strategie de încurajare a deţinătorilor de teren de a înfiinţa perdele forestiere pe terenurile aflate în proprietatea lor?

perdele-1

perdele-2

Slider