3.5 C
Paşcani
miercuri, noiembrie 30, 2022

Soldat care s-a urcat beat la volan, apărat de preot la proces

Un soldat din Iaşi, Constantin Rusu, a fost găsit vinovat de conducere sub influenţa alcoolului, însă a scăpat doar cu o pedeapsă cu suspendare după ce a recunoscut comiterea faptei. Bărbatul a beneficiat la proces inclusiv de mai multe recomandări, printre acestea numărându-se cele ale primarului şi preotului din comuna Bălţaţi.

Doi ani de închisoare cu suspendarea pedepsei a primit individul la finele procesului, care a fost judecat de Tribunalul Militar din Iaşi. Decizia a fost luată în contextul în care, în 2017, individul a mai fost găsit vinovat pentru că a condus băut, primind o pedeapsă cu amânarea pedepsei.

Fapta care l-a adus la judecată pe Rusu a avut loc în data de 30 aprilie 2020. Atunci, la orele serii, maşina sa, un Opel Astra, a fost identificată de un echipaj de Poliţie de la Secţia de Poliţie Rurală Târgu Frumos. Militarul tocmai provocase un accident rutier cu pagube materiale, lovind un contor de gaz şi o conductă atunci când a încercat să dea cu spatele în faţa locuinţei sale. “Organele de poliţie rutieră sosite la faţa locului l-au testat pe militar, rezultând faptul că acesta a condus fiind sub influenţa alcoolului, având o alcoolemie de 1,50 mg/1 alcool pur în aerul expirat la ora 19:32”, bărbatul a fost dus la spital, unde i s-au prelevat probe biologice, care au relevat alcoolemii de 3,39 la mie şi de 3,19 la mie.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow