2.2 C
Paşcani
marți, ianuarie 31, 2023

Șoferii vitezomani, opriți de polițiștii pășcăneni. 13 permise reținute într-o zi

La data de 3 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 80 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 33.205 lei, dintre care 40 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 3 pentru depăşiri neregulamentare şi 37 pentru alte abateri.

De asemenea, a fost retras un certificat de înamtriculare şi au fost reţinute 13 permise de conducere.

Spre exemplu, un bărbat de 32 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe DN 2 în localitatea Soci, cu viteza de 120 km/h control radar.

Polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus.

Nu consumați alcool dacă intenționați să urcați la volan şi nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceți.

În condiţiile unui trafic aglomerat, este important să nu uitați de politeţea rutieră, să nu blocați intersecţiile și să nu vă angajați în depăşirea coloanelor de autovehicule.

Pietonilor li se recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să traverseze drumurile doar prin locurile special amenajate, după o asigurare temeinică.

IPJ IASI

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow