23 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Soferi vitezomani, amenzi de zeci de mii de lei. Sapte permise retinute

La data de 16 martie a.c., poli ţiştii rutieri au acţionat pe D.N. 2 şi D.N. 28A, pentru combaterea încălcării normelor rutiere privind folosirea centurii de siguranţă, dispozitivelor de retenţie omologate, căştilor de protecţie şi a telefoanelor mobile. S-a acţionat, de asemenea, pentru prevenirea excesului deviteză de către conducătorii auto.

Au fost aplicate 69 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 30.660 lei, dintre care 44 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 pentru nefolosirea centurii de siguranţă şi 16 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere, dintre care 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru depăşiri neregulamentare şi 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Spre exemplu, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Iaşi, a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor O.U.G.nr. 195/2002, cu amendă în valoare de 2.900 lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării, pentru 90 de zile, întrucât conducea un autoturism pe DN 28A, în afara localităţii Costeşti, cu viteza de 143 km/h, pe un sector de drum limitat la 90 km/h.
IPJ IASI

Alte articole