Exemplu negativ din partea liderului opoziţiei din Paşcani. Una dintre firmele consilierului liberal Marius Pintilie a primit 5 sancţiun,i de la Poliţia Locală, în urma unui recent control. Este vorba de un avertisment şi o amendă de 500 lei pentru ocuparea abuzivă a domeniului public şi folosinţa lui fără plată, şi alte trei amenzi a câte 1000 lei pentru extinderea unor magazine, fără autorizaţiile necesare.

De asemenea în cazul magazinului Lorimer din zona Vale, str Mihai Eminescu sunt aşteptate, în continuare, actele doveditoare pentru folosinţa terenului şi construcţiile aferente, conform unor surse neoficiale.

Au fost verificate doar cele 33 de societăţi comerciale cuprinse în raportul de control din anul 2010, întocmit de o comisie condusă de fostul viceprimar Ioan Ioniţă. Dintre acestea o parte şi-au rezolvat, de-a lungul timpului, problemele cu terenurile şi construcţiile, iar altele au continuat să funcţioneze ilegal. În total, Poliţia Locală a aplicat 8 amenzi pentru construcţii fără autorizaţii şi 17 sancţiuni (9 avertismente şi 8 amenzi) pentru ocuparea ilegală a domeniului public.
Totodată, cei în cauză au fost somaţi că în termen de 60 de zile să intre în legalitate sau să demoleze construcţiile ridicate fără autorizaţie şi să aducă terenurile la forma iniţială. Mai mult, Compartimentul Patrimoniu din cadrul Primăriei trebuie să calculeze şi să facă demersurile necesare pentru recuperarea prejudiciilor pentru folosinţa domeniului public, ani de zile, fără plată.
Raportul final ar urma să fie făcut public până pe 10 septembrie apoi să fie prezentat Consiliului Local. Cei în cauză au posibilitatea să conteste sancţiunile, cu atât mai mult cu cât ele au fost aplicate, după 9 ani de la prima constatare, în urma dezvăluirilor publicate/difuzate  de BIT TV.
Menţionăm că verificările au fost demarate în urma dispoziţiei dată de primarul municipiului Dumitru Pantazi, după ce consilierul Marius Pintilie a acuzat administraţia locală că nu a facut nimic pentru sancţionarea celor în cauză şi punerea lor în legalitate.
Acţiunea a fost începută în luna iulie,  dar termenul a fost prelungit din cauza dificultăţilor întâmpinate de poliţişti pentru obţinerea actelor doveditoare.

Au fost verificate doar societăţile depistate încă din anul 2010 ca fiind fără forme legale, cuprinse în raportul de control însuşit de consilierii locali, nu şi construcţii.
Un site local  de stiri a arătat că în aceeaşi situaţie s-ar afla şi unele spaţii comerciale ale familiei primarului. În replică edilul municipiului a precizat în intervenţiile sale pe Facebook că acuzaţiile care i-au fost aduse sunt neadevărate.

Dumitru Pantazi a explicat că spaţiile comerciale ale familiei sale, la care s-a făcut referire, nu se afla pe domeniul public şi nu au fost ocupate abuziv, că în cazul consilierului Pintilie, ci au aparţinut unui proprietar privat apoi au fost cumpărate, cu acte în regulă. Mai mult, societatile in cauza au obtinut autorizatiile necesare pentru lucrarile de amenajare, susţine primarul.

Marius Pintilie a refuzat sa comenteze acesta situatie. In schimb doi jurnalisti, unul de la BIT TV si altul de la Jurnalul Regional au fost trimisi in judecata pentru ca au indraznit sa scrie despre aceste abuzuri.

 

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider