29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

ȘOCANT! Cum a explicat o fetiță de 4 ani din Iași că a fost violată de tatăl ei

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Caz şocant făcut ieri public de autorităţi: o minoră de patru ani a fost violată sistematic de tatăl ei, fără ca autorităţile locale să intervină. Victima a fost preluată în sistemul de protecţie după ce a descris autorităţilor că fost obligată să îi facă sex oral celui care i-a dat viaţă. Rupt parcă de realitate, primarul comunei spune că nu crede că tatăl cu chip de monstru ar fi în stare de aşa ceva. Motivul e halucinant: individul voia să primească înapoi un alt copil luat de stat. Ancheta judiciară a fost una anevoioasă, în special din cauza vârstei fragede a victimei. După audieri speciale, în prezenţa psihologilor, şi folosindu-se şi de manechine în formă umană, procurorii au reuşit să adune probele incriminatorii. Bestia a fost arestată.

Un caz înspăimântător de abuz asupra unui minor, pentru care românii nu obişnuiesc să protesteze, a fost descoperit de autorităţi într-o comună din apropiere de Hârlău. Un bărbat de 53 de ani este acuzat că şi-ar fi abuzat sexual fetiţa de numai patru ani, fără să-i pese de efectele comportamentului său deplasat. Tatăl-monstru, Constantin D., şi-ar fi supus fetiţa la perversiuni sexuale, cu toate că îşi asumase responsabilitatea de a se îngriji părinteşte de ea.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul ar fi reuşit să profite de inocenţa fiicei sale până în august 2015, când o vecină a sesizat Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) că minora ar putea fi victima unor abuzuri. Fetiţa i-ar fi povestit vecinei, aşa cum se putea exprima, că este molestată sexual. Abuzurile sexuale au fost multiple, numărul acestora fiind greu de stabilit din cauza vârsta fragedă a victimei.

Pentru a o proteja pe victimă, „Ziarul de Iaşi“ a decis să nu publice nici localitatea de origine a victimei şi, în consecinţă, nici numele integral al celui care a violat-o.

Alcoolul i-a distrus creierul

Copila abuzată sexual provine dintr-o relaţie de concubinaj şi, în perioada scurtă de convieţuire a celor doi părinţi, a asistat la scene de abuz tipice familiilor în care se consumă alcool fără măsură: bătăi, înjurii şi ameninţări zilnice. Conform asistenţilor so­ciali care au urmărit cazul, părinţii mi­norei aveau probleme cu alcoolul, iar tatăl, pe fondul consumului cronic de băuturi, devenea agresiv.

„Tatăl minorei manifesta un comportament agresiv, iar mama este cunoscută pentru problemele cu bău­turile alcoolice. Femeia a avut mai multe relaţii, două în concubinaj, iar acum se află la a treia. De aceea, nici nu a prezentat încredere în vederea încredinţării copilului. Mama fetei mai are un minor care se află în plasament familial la o rudă pentru că ea nu şi-a putut asuma responsabilitatea“, a arătat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC.

Un manechin, folosit la audieri

Fetiţa şi tatăl agresor au ajuns la DGASPC pe 6 august 2015, atunci când, sub pretextul că minora trebuie să pri­mească un cadou, specialiştii au constatat că micuţa este victima abuzului fizic şi emo­ţional din partea tatălui. Ulterior, copilul a ajuns într-un centru de plasament al DGASPC, acolo unde a fost consiliată în vederea identificării traumelor prin care a trecut. Fetiţa le-a arătat astfel specialiş­tilor, pe manechine, că ştie care sunt or­ganele sexuale ale băieţilor şi ale fetiţelor, recunoscând „cărniţa lui tata“, după cum precizează autorităţile.

Conform specialiştilor care au instrumentat cazul, copila se exprima greoi şi refuza să mai vorbească atunci când se discuta despre tatăl său. Micuţa chiar le-ar fi spus celor din centru că nu mai vrea acasă, la tată, şi că doreşte să rămână împreună cu ceilalţi copii. Mai mult, la o întrevedere dintre minoră şi tată, fetiţa nu a vorbit cu acesta, a izbucnit în plâns când bărbatul a vrut să o îmbrăţişeze şi a refuzat să se apropie de el chiar şi atunci când tatăl a încercat să o atragă cu dulciuri. La o sesiune ulterioară de suport psihologic, minora a refuzat complet să mai colaboreze cu specialiştii atunci când aceştia îl aduceau în discuţie pe tatăl său.

„Copila a fost preluată iniţial în centrul de primire urgenţe, iar acum este în plasament la un asistent maternal. Când a ajuns aici, prezenta tulburări de limbaj, şi nici nu avea o serie de cunoştinţe specifice vârstei. A fost un caz greu şi pentru noi întrucât, la o vârstă aşa mică, psihologii au făcut eforturi pentru a se apropia de minor şi pentru a reuşi să-l facă să povestească ce s-a întâmplat. Altfel, dacă specialiştii nu ajungeau la nişte concluzii, nu erau dovezi incriminatorii la dosarul tatălui“, a explicat Tiberiu Bantaş.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
29.1 ° C
29.7 °
26.2 °
58 %
0.7kmh
58 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
30 °
sâm
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI