17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

SOC! Barbatii vor disparea de pe Pamant

barbat

Cercetatorii australieni sustin, in baza unui studiu, ca “fragilitatea inerenta” a cromozomului masculin va duce, mai devreme sau mai tarziu, la disparitia sexului masculin de pe Pamant. Tot ei afirma ca exista si posibilitatea ca noi gene, care determina sexul, sa evolueze si sa conduca la nasterea unei noi specii de oameni. Profesoara Jenny Graves, unul dintre cei mai influenti oameni de stiinta din Australia, sustine ca procesul de extinctie al barbatilor a inceput deja, fenomenul manifestandu-se deja in grupuri izolate. Ei vor disparea in decurs de 5 milioane de ani, afirma cercetatoarea, potrivit dailymail.co.uk.

Motivul pentru care barbatii vor disparea este fragilitatea mostenita a cromozomului masculin “Y”, care atunci cand a aparut, in urma 300 de milioane de ani, avea 1.000 de gene. Acum, insa, i-au mai ramas mai putin de 100 de gene, mare parte din ele fiind “gunoaie”. “Este un exemplu minunat a ceea ce eu numesc un design prost. Este un accident al evolutiei”, a comentat profesoara Jenny Graves.

In schimb, cromozomul feminin “X” contine in jur de 1000 de gene, iar faptul ca femeile au doi cromozomi “X” le permite genelor sa se repare prin crearea unor schimburi intre acestia.

Pe de alta parte, alti cercetatori sustin ca nu este niciun motiv de panica, avand in vedere ca, in decurs de 25 de milioane de ani, cromozomul “Y” a pierdut doar o gena. Nici profesorul Chris Mason, de la University College London nu crede in teoria profesoarei Jenny Graves, convins fiind ca cinci milioane de ani ar trebui sa fie un timp suficient pentru ca stiinta medicala sa rezolve aceasta problema.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow