0.2 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

SOARTA RAGCL ÎN DEZBATERE – O NOUĂ INVITAŢIE PENTRU CONSILIERI

O nouă întâlnire pentru discuţii privind soarta regiei locale de termoficare. Dezbaterile sunt programate pentru ziua de joi 10 mai, începând cu ora 13.00, în sala e şedinţe a Primăriei Paşcani, la iniţiativa consilierului Sorin Olariu. Adresa a fost înregistrată la secretariatul instituţiei, pentru că toţi aleşii locali să fie anunţaţi din timp.
Directorii RAGCL au confirmat prezenta şi au apreciat demersul ca fiind unul aşteptat şi necesar având în vedere că regia se afla în subordinea legislativului local.
Prima întâlnire a avut loc pe 3 mai, la care au participat doar doi consilieri locali, iniţiatorul şi Alexandru Dandu de la PNL. De partea cealaltă a mesei s-au aşezat directorii regiei de termoficare, Gelu Nedelcu şi Sorin Nacuta, preşedinta Consiliului de Administraţie, Dorina Sofian şi administratorul public Gică Zanet. Din sala au lipsit primarul municipiului, Dumitru Pantazi dar şi liderul opoziţiei, Marius Pintilie care şi-au anunţat, iniţial, prezenta.
Sorin Olariu a propus spre analiză “modelul Galaţi” acolo unde legislativul local a decis suspendarea controlată a activităţii furnizorului public de căldură, până la închiderea lui şi acordarea unor măsuri compensatorii populaţiei pentru achiziţionarea de centrale termice de apartament.

De cealaltă parte, conducerea regiei a propus realizarea unui plan de investiţii de cca 8 milioane de lei pentru reînfiinţarea unor puncte termice proprii, la unităţile bugetare aflate branşate la sistemul centralizat de încălzire, mai ales la şcoli.
În acelaşi context s-a discutat şi despre varianta intrării în insolventa a regiei de termoficare. Conducerea RAGCL a spus că ar fi o măsură bună pentru protecţia unităţii în raport cu creditorii dar şi pentru deblocarea conturilor dar nu o poate solicita pentru că nu are mandat, în acest sens, de la Consiliul Local.
Participanţii au spus că vor analiza cele trei variante până la următoarea întâlnire, programată joi. RAGCL Paşcani are datorii uriaşe la bugetele de stat şi înregistrează pierderi anuale de peste 2 milioane de lei. Aceiaşi suma este restanta la plata facturilor la gaz în condiţiile în care conturile regiei sunt blocate iar numărul de abonaţi ete în continuă scădere.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI