21.6 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Soarta Catedralei din Pascani in atentia Mitropolitului Moldovei

S3940004

Soarta Catedralei din Pascani a ajuns in atentia Mitropolitului Moldovei si Bucovinei, Inalt Prea Sfintiul Teofan, dupa ce, saptamana trecuta Protopopul Pascaniului, Pavel Postolachi a avut o intalnire cu acesta.

De ani buni, constructia din centrul Pascaniului, a Catedralei “Pogorarii Sfantului Duh”, parca sta pe loc. Inceputa in anul 2000, constructia Catedralei a costat pana in momentul fata aproximativ 30 miliarde de lei, cei mai mult bani venind de la Guvernul Romaniei prin Ministerul Culturii si de la fosta administratie condusa de Neculai Ratoi.

Protopopul Pascanean, spune ca aceasta constructie are nevoie de inca 25 de miliarde, pentru a fi finalizata si ca exista riscul degradarii cladirii in cazul in care nu se vor relua lucrarile de constructie. Pana in momentul de fata au fost finalizate demisolul cladirii, zidurile interioare si exterioare, terasele, o serie de anexe.

La Catedrala “Pogorarii Sfantului Duh”, urmeaza cea mai dificila parte de lucrari si anume, constuctia boltilor si a acoperisului. Aceste lucrari necesita foarte mult lemn, mai exact 200 mc. In acest sens, Mitropolitul Moldovei a promis ca va ajuta cu o parte din acest material lemnos.

Acest lucru a ajuns si la urechile Mitropolitului care a promis ca va sprijini cu material lemnos constructia din Pascani dar a dat si un sfat Prtopopului, sa adune cati mai multi bani de la enoriasi in cat mai scurt timp.

Protopopul Pavel Postolachi, face cu aceasta ocazie un apel la toti credinciosii sa contribuie cu ce pot pentru finalizarea lucrarilor la Catedrala “Pogorarii Sfantului Duh”.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow