More

  Soarta Catedralei din Pascani in atentia Mitropolitului Moldovei

  Array

  S3940004

  Soarta Catedralei din Pascani a ajuns in atentia Mitropolitului Moldovei si Bucovinei, Inalt Prea Sfintiul Teofan, dupa ce, saptamana trecuta Protopopul Pascaniului, Pavel Postolachi a avut o intalnire cu acesta.

  De ani buni, constructia din centrul Pascaniului, a Catedralei “Pogorarii Sfantului Duh”, parca sta pe loc. Inceputa in anul 2000, constructia Catedralei a costat pana in momentul fata aproximativ 30 miliarde de lei, cei mai mult bani venind de la Guvernul Romaniei prin Ministerul Culturii si de la fosta administratie condusa de Neculai Ratoi.

  Protopopul Pascanean, spune ca aceasta constructie are nevoie de inca 25 de miliarde, pentru a fi finalizata si ca exista riscul degradarii cladirii in cazul in care nu se vor relua lucrarile de constructie. Pana in momentul de fata au fost finalizate demisolul cladirii, zidurile interioare si exterioare, terasele, o serie de anexe.

  La Catedrala “Pogorarii Sfantului Duh”, urmeaza cea mai dificila parte de lucrari si anume, constuctia boltilor si a acoperisului. Aceste lucrari necesita foarte mult lemn, mai exact 200 mc. In acest sens, Mitropolitul Moldovei a promis ca va ajuta cu o parte din acest material lemnos.

  Acest lucru a ajuns si la urechile Mitropolitului care a promis ca va sprijini cu material lemnos constructia din Pascani dar a dat si un sfat Prtopopului, sa adune cati mai multi bani de la enoriasi in cat mai scurt timp.

  Protopopul Pavel Postolachi, face cu aceasta ocazie un apel la toti credinciosii sa contribuie cu ce pot pentru finalizarea lucrarilor la Catedrala “Pogorarii Sfantului Duh”.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Electrocasnicele vor avea o nouă etichetă energetică în UE. Ce schimbări aduce noua scară de consum de la 1 martie

  Uniunea Europeană introduce o nouă etichetă energetică îmbunătățită a UE pentru aparatele de uz casnic în toate țările europene, care urmează să fie implementată...

  Ce este AMOC. E la cel mai scăzut nivel din ultimii 1.000 de ani și poate aduce apocalipsa în Europa și SUA

  Circulația Oceanului Atlantic care stă la baza Curentului Golfului (Gulf Stream), sistemul meteorologic ce produce vremea caldă și moderată în Europa, este la cel...

  Cum se va schimba clima României până în 2100. Nepoţii noştri nu vor mai şti ce e zăpada

  După furtuna care a lovit Capitala sâmbătă seară, experţii atrag atenţia că ne îndreptăm spre o eră deloc plăcută din punct de vedere termic. Fenomene...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp