13.2 C
Paşcani
marți, septembrie 28, 2021
Array

Slujbe bine plătite pentru medici în Danemarca

Medicii din judetul Iasi pot să obţină un loc de muncă bine plătit în Danemarca. O firmă din Vejile a scos la concurs prin programul EURES cinci posturi pe perioadă nedeterminată pentru medici specialişti în psihiatrie, radiologie, cardiologie, ginecologie şi geriatrie.

Una dintre condiţiile impuse de angajatorul danez o reprezintă stăpânirea la perfecţie a limbii engleze sau germane. Firma va asigura salarizare conform contractului colectiv în domeniu, remuneraţia estimativă de pornire în primele luni fiind de 6.000-7.000 euro brut lunar. Suma se poate majora în funcţie de calificare, experienţa şi funcţia pe care vor fi încadraţi medicii români.

Cei selectaţi vor beneficia de cursuri gratuite de limba daneză în prima parte a contractului de muncă pentru a li se facilita acomodarea în “ţara de adopţie”. Totodată, angajatorul va oferi asistenţă la găsirea unei locuinţe şi pentru îndeplinirea formalităţilor legale privind permisul de şedere.

Nu în ultimul rând, danezii îi momesc pe medicii români cu locuri de muncă pentru partenerul de viaţă şi prin găsirea unei şcoli pentru copii. Cei interesaţi de oferta firmei daneze trebuie să aplice până pe 15 decembrie 2013, pe adresa health@workindenmark.dk. Aplicaţia întocmită în limba engleză sau germană va cuprinde CV candidatului, o scrisoare de intenţie, certificatul medical de specialitate (scanat).

Tot în nordul bătrânului continent, în Norvegia, inginerii ieşeni pot câştiga până la 56.000-62.000 euro brut/an dacă vor fi cooptaţi în echipa Visionline Management LTD. Firma produce senzori de combustibil şi de temperatură pentru autovehicule, în industria navală, agricolă şi în construcţii.

Pentru a aplica sunt necesare studii superioare tehnice, 4-5 ani experienţă in NPI (introducere de noi produse în fabricaţie) şi ca inginer de proces într-o companie de producţie (de preferat în îndustria de automobile). În total, în această perioadă, prin programul EURES sunt scoase la concurs 184 de locuri de muncă, cele mai multe fiind în Ungaria, 79 la număr.

Locul doi în acest top este ocupat de Irlanda, care pune la dispoziţia celor interesaţi de un job în străinătate 40 de locuri de muncă. Pe ultima poziţie a podiumului se clasează Spania, firmele iberice oferind 20 de locuri de muncă prin programul EURES.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Pensionarea la 70 de ani şi interdicţia cumulării pensiei cu salariu, aprobate de Senat

Senatul a aprobat cu 71 de voturi „pentru” şi 58 „împotrivă” proiectul de lege care prevede pensionarea...

Pelerinii au început să vină la Iași cu două săptămâni înainte de sărbătoarea Sfintei Parascheva

Oameni din toate colțurile țării vin deja să se închine sfintei spun ei, să evite aglomerația, dar...

Vremea se răcește și apar ploile. Prognoza pentru următoarele săptămâni, în fiecare regiune

Vremea se răcește în următoarele zile și apar ploile, potrivit prognozei ANM. Pana pe 10 octombrie, in...

Vine sezonul rece! Aveți grijă la întreținerea sobelor și centralelor termice

Se apropie sezonul rece si in fiecare an se intampla tragedii din cauza sobelor si a centralelor...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI