More

  Slujbă religioasă și activități culturale dedicate Mitropolitului Visarion Puiu, la Pașcani

  Vineri, 26 februarie, in municipiul Pascani au avut loc manifestari dedicate Mitropolitului Visarion Puiu, ce au facut parte din cea de-a XXV-a editie a zilelor dedicate acestei mari personalitati. 
  Dimineata a avut loc o slujba la biserica Sfintii Voievozi, iar apoi la Colegiul Sadoveanu au fost mai multe activitati.
  Întâlnire cu profesorii și elevii – evocări, program cultural – religios, expoziție foto – documentară. Lansare de carte: Pr. Aurel Florin Țuscanu, Corespondența mitropolitului Visarion Puiu cu Don Giovanni Calabria, Editura Lexon-Prim, Chișinău, 2020, 312 p. Dr. Silviu – Constantin Nedelcu, Cenzurarea presei ortodoxe în comunism, Editura Eikon, București, 2019, 278 p. Prezentarea revistei „Valori Perene”, Serie Nouă, Anul XI, nr.7 (10)/ 2021. Înmânarea mapelor și diplomelor omagiale, participanților la cea de-a XXV-a ediție consecutivă a acestor manifestări cultural – religioase și științifice: „Zilele Mitropolit Visarion Puiu” ” se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a directorului adjunct, Radu Ardeleanu.

  De precizat este faptul ca Visarion Puiu s-a născut la 27 februarie 1879 la Pașcani, primind la botez numele Victor. A urmat clasele primare la Pașcani, apoi la Roman; Seminarul Teologic la Roman și Iași, Facultatea de Teologie București, după care s-a călugărit la Catedrala Episcopală din Roman (1905), primind numele Visarion. Viata l-a purtat in mai multe locuri din tara dar si din strainatate. A fost episcop de Argeş, mitropolit al Bucovinei si al Transnistriei.

  In aceasta perioada, manifestarile dedicate mitropolitului vor avea loc si la Manastirea Neamt, Catedrala Arhiepiscopală Roman sau Muzeul de Istorie Roman.

  Sursa foto Facebook

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet