9.5 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

Slujbă religioasă și activități culturale dedicate Mitropolitului Visarion Puiu, la Pașcani

Vineri, 26 februarie, in municipiul Pascani au avut loc manifestari dedicate Mitropolitului Visarion Puiu, ce au facut parte din cea de-a XXV-a editie a zilelor dedicate acestei mari personalitati. 
Dimineata a avut loc o slujba la biserica Sfintii Voievozi, iar apoi la Colegiul Sadoveanu au fost mai multe activitati.
Întâlnire cu profesorii și elevii – evocări, program cultural – religios, expoziție foto – documentară. Lansare de carte: Pr. Aurel Florin Țuscanu, Corespondența mitropolitului Visarion Puiu cu Don Giovanni Calabria, Editura Lexon-Prim, Chișinău, 2020, 312 p. Dr. Silviu – Constantin Nedelcu, Cenzurarea presei ortodoxe în comunism, Editura Eikon, București, 2019, 278 p. Prezentarea revistei „Valori Perene”, Serie Nouă, Anul XI, nr.7 (10)/ 2021. Înmânarea mapelor și diplomelor omagiale, participanților la cea de-a XXV-a ediție consecutivă a acestor manifestări cultural – religioase și științifice: „Zilele Mitropolit Visarion Puiu” ” se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a directorului adjunct, Radu Ardeleanu.

De precizat este faptul ca Visarion Puiu s-a născut la 27 februarie 1879 la Pașcani, primind la botez numele Victor. A urmat clasele primare la Pașcani, apoi la Roman; Seminarul Teologic la Roman și Iași, Facultatea de Teologie București, după care s-a călugărit la Catedrala Episcopală din Roman (1905), primind numele Visarion. Viata l-a purtat in mai multe locuri din tara dar si din strainatate. A fost episcop de Argeş, mitropolit al Bucovinei si al Transnistriei.

In aceasta perioada, manifestarile dedicate mitropolitului vor avea loc si la Manastirea Neamt, Catedrala Arhiepiscopală Roman sau Muzeul de Istorie Roman.

Sursa foto Facebook

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce mai găsim în trafic: șofer cu alcoolemie de 1,28 mg/l, la Târgu Frumos

Un tanar de 25 de ani a fost prins de politistii din Targu Frumos la volanul unei...

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil. Data-limită până la care se pot depune actele pentru dosarul...

Spitalul de Urgență Pașcani angajează cinci muncitori calificați. Se caută zidari, liftier, fochist și instalator

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Județul Iaşi, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a...

POLIȚIA INTERNETULUI: Guvernul Cîțu pregătește cenzura pe YouTube, Facebook, Tik-Tok și toate rețelele sociale. CNA va putea amenda și bloca pe oricine

Profitând de faptul că toată lumea este atentă și preocupată cu criza politică și dezastrul sanitar, Guvernul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI