14.6 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 24, 2022
Array

Slujbă la Hârlău pentru victimele din Colectiv

- Advertisement -

Dezastru produs la sfârșitul săptămânii trecute a stârnit valuri de solidaritate și reacții pozitive de sprijin și umanitate, în toată țara. Nici cetățenii de la Hârlău, împreună cu reprezentanții autorităților locale nu au rămas indiferenți, participând astăzi la o slujbă oficiată pentru victimele acestui cumplit dezastru. S-au pus în discuție și atacurile asupra Bisercii, dar și atitudinea autorităților în raport cu serviciile oferite cetățenilor.
Astăzi la Hîrlău zeci de credincioși,alături de consilieri și primar au participat la o slujbă specială, oficiată la Biserica cu hramul Sfântului Vasile cel Mare din cimitirul orașului. Cei prezenți s-au rugat pentru însănătoșirea celor răniți în regretabilul incendiu produs la sfârșitul săptămânii trecute în clubul Colectiv din București, dar și pentru a-i pomeni pe cei 32 de tineri care nu au supraviețuit.
slujba colectiv
Slujba a fost oficiată de parohul bisericii și de protopopul Nicolae Crăciun, rugăciunile fiind îndreptate și spre evenimentele tulburătoare din ultimele zile, pentru pacea întregii lumi și a societății românești încercate, preoții făcând un îndemn la unitate și înțelepciune. A fost pomenit și atacul îndreptat împotriva Bisericii Ortodoxe, blamate în ultimul timp, fiind atrasă atenția că Ea nu e compusă doar din preoți, care sunt slujitori ai Domnului ci mai ales din credincioșii pentru și cu care aceștia se roagă împreună. Protopopul Nicolae Crăciun a amintit că primele spitale și școli au fost înființate în biserici, ortodoxia fiind un simbol al unității și evoluției naționale.
pr nicolae craciun
Inițiativa acestei acțiuni de solidaritate creștină a venit din partea primarului urbei, Constantin Cernescu, cu scopul de a marca sprijinul comunității din localitate pentru situațiile în care se află cei din București, precizând că aceste evenimente trebuie să determine autoritățile locale să fie prompte și corecte în serviciile oferite cetățenilor.
constantin cernescu biserica
La sfârșitul slujbei a fost lansată public o invitație pentru participarea la un simpozion cu titlul ”Duhovnicul de acasa”, organizat luni, 9 noiembrie, în cinstea preotului Dimitrie Bejan, cetățean de onoare decorat post mortem, martir din vremea comunismului, care în pofida interdicțiilor a fost alături de oameni și a mărturisit pe Hristos.

Precizăm că victimele dezastrului din clubul Colectiv au fost pomenite în toate bisericile ortodoxe de pretutindeni, dar și în mănăstirile unde Sfânta Liturghie se săvârșește zilnic, toți preoții și călugării rugându-se pentru însănătoșirea celor răniți și odihna celor care și-au pierdut viața în cumplitul incendiu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow