18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Slujbă importantă duminică la Biserica Sfinții Voievozi. Părintele protopop, Gheorghe Muraru, va fi instalat ca preot coslujitor

Duminică, 8 mai, în municipiul Pașcani, la biserica Sfinții Voievozi din curtea Protopopiatului, va avea loc slujba de instalare în funcție, ca și preot coslujitor în cadrul lăcașului de cult, a noului protopop, Gheorghe Muraru.

În cadrul evenimentului deosebit pentru enoriașii din parohie, va fi un sobor de preoți condus de părintele Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, iar din rândul înalților prelați, vor mai face parte și preotul Mihai Coman, consilier economic, dar și părintele, Mihai Zvorăște, inspector eparhial în cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor.

Începând cu această dată, preotul protopop, Gheorghe Muraru, va sluji alături de parohul bisericii, părintele Eugen Ungureanu.

De precizat este faptul că, potrivit site-ului Doxologia, Gheorghe Muraru s-a născut în data de 5 septembrie 1981, în localitatea Gura Bâdiliţei, comuna Vânători – Paşcani. A absolvit cursurile Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi în perioada 1996-2001, după care a urmat cursurile Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloae”din Iaşi, secţia Pastorală, între anii 2001-2005. În perioada 2007-2009 a urmat cursurile de masterat ale aceleiaşi facultăţi, secţia Istorică-practică. În anul 2004 s-a căsătorit cu Elena Botezatu, absolventă a Facultăţii de Teologie din Iaşi, secţia Litere – Limba Engleză. Împreună au fost binecuvântați de Dumnezeu cu 5 copii.

Părintele Gheorghe Muraru a fost hirotonit diacon în data de 17 noiembrie 2005 şi preot în data de 21 noiembrie 2005, la Schitul  Vovidenia din județul Neamţ, de către IPS Părinte Patriah Daniel, la vremea respectivă Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Ca un fapt inedit, la prima slujbă pe care a oficiat-o ca preot a fost săvârșit și botezul primului său copil, Iustina, într-o zi de praznic a Maicii Domnului. Are 16 ani vechime ca preot paroh, fiind numit la Parohia Pietrișurile în luna decembrie 2005.

Din 1 februarie a.c., este numit protopop la Pașcaniului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Transportul public local, in regim de weekend, pe 15 august

Pe 15 august a.c. când creștinii sărbătoresc “Adormirea Maicii...

Doua persoane, înecate in raul Moldova

Tragedie in comuna Miroslovești. Doua persoane sau înecat in raul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow