1.3 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Slujbă de pomenire în Pașcani pentru parintele Arsenie Boca

Zeci de credinciosi pascaneni au participat la manifestarile religioase de implinirea a 24 de ani de la moarte parintelui Arsenie Boca. Evenimentul religios s-a desfasurat in seara zilei de 28 noiembrie la Capela din Pascani si s-a incheiat cu interpretare de melodii si poezii scrise chiar de parinte.

slujba pt pr Arsenie BOCA 1
Joi s-au împlinit 24 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, fost stareţ al Mănăstirii Prislop. Pentru convingerile sale, preotul, născut în 1910, a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Chiar dacă nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, ardelenii îl consideră „sfântul neîncoronat al Ardealului”.

slujba pt pr Arsenie BOCA

Format la Muntele Athos, părintele Arsenie Boca a fost stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbătă de Sus şi apoi la Prislop. Se spune că la mormântul Părintelui Arsenie Boca, florile nu ofilesc niciodată pentru că ele sunt schimbate foarte des. Iar asta se explică prin faptul că indiferent de sărbătoare, în fiecare zi, mormântul este vizitat de sute de pelerini. Peste zece mii de credincioşi au venit din întreaga ţară să se închine la mormântul lui numai astăzi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow