More

  Slujbă de pomenire în memoria Mitropolitului Visarion Puiu

  Array

  Astazi, 27 februarie 2013  s-au implinit 134 de ani de la nasterea Mitropolitului Visarion Puiu, ocazie cu care au avut loc ultimile activitati la Pascani dedicate acestui eveniment ajuns la cea de-a XVII a editie. Zeci de preoti din Pascani, comunele arondate, dar si de la Mitropolia Iasilor au participat la slujba de pomenire a mitropolitul Visarion Puiu, care a avut loc la Biserica Sf Voievozi din Pascani. Tot aici unul dintre preotii prezenti a sustinut o comunicare cu privire la viata si activitatea mitropolitului pascanean.

  In incheierea manifestarilor a avut loc un pelerinaj la troita inchinata mitropolitului din cartierul pascanean Fantanele.

  Visarion Puiu s-a născut la 7 februarie 1879, la Paşcani. A urmat cursurile seminarelor din Roman şi Iaşi şi ale Facultăţile de Teologie din Bucureşti. A fost hirotonit ierodiacon la Roman, iar apoi, diacon la Catedrala Episcopală. În perioada 1942 – 1944 a fost mitropolit al Transnistriei. În august 1944, după război s-a refugiat în vestul Europei şi, din septembrie 1949, s-a stabilit în Franţa. În 1946, a fost condamnat la moarte de Tribunalul poporului din Bucureşti. Visarion Puiu a rămas la Paris, unde a condus o eparhie în jurul Bisericii româneşti. A murit în 1964.
  Mitropolitul a fost reabilitat post-mortem de Sfîntul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la data de 25 octombrie 1990. ziarulorizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet