33.6 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Slujbă de pomenire în memoria Mitropolitului Visarion Puiu

Astazi, 27 februarie 2013  s-au implinit 134 de ani de la nasterea Mitropolitului Visarion Puiu, ocazie cu care au avut loc ultimile activitati la Pascani dedicate acestui eveniment ajuns la cea de-a XVII a editie. Zeci de preoti din Pascani, comunele arondate, dar si de la Mitropolia Iasilor au participat la slujba de pomenire a mitropolitul Visarion Puiu, care a avut loc la Biserica Sf Voievozi din Pascani. Tot aici unul dintre preotii prezenti a sustinut o comunicare cu privire la viata si activitatea mitropolitului pascanean.

In incheierea manifestarilor a avut loc un pelerinaj la troita inchinata mitropolitului din cartierul pascanean Fantanele.

Visarion Puiu s-a născut la 7 februarie 1879, la Paşcani. A urmat cursurile seminarelor din Roman şi Iaşi şi ale Facultăţile de Teologie din Bucureşti. A fost hirotonit ierodiacon la Roman, iar apoi, diacon la Catedrala Episcopală. În perioada 1942 – 1944 a fost mitropolit al Transnistriei. În august 1944, după război s-a refugiat în vestul Europei şi, din septembrie 1949, s-a stabilit în Franţa. În 1946, a fost condamnat la moarte de Tribunalul poporului din Bucureşti. Visarion Puiu a rămas la Paris, unde a condus o eparhie în jurul Bisericii româneşti. A murit în 1964.
Mitropolitul a fost reabilitat post-mortem de Sfîntul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la data de 25 octombrie 1990. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow