22.1 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Slujba de Înviere, organizată în aer liber, în curțile bisericilor. Anunțul premierului i-a nemulțumit pe reprezentanții BOR

Deşi, iniţial, premierul României a dat de înţeles că oamenii vor putea participa la slujba de Înviere în interiorul bisericilor, acum s-a răzgândit. Credincioşii vor putea asista la slujbă doar în aer liber, cu păstrarea distanţei sociale. Anunţul şefului Guvernului a adus nemulţumiri în sânul bisericii. Miercuri urmează însă să aibă loc o nouă întânire cu reprezentanţii bisericilor care ar trebui să să clarifice regulile.

Autoritățile au anunțat ca slujbele de Paște vor avea loc în curțile bisericilor, iar credincioșii trebuie să țină în continuare cont de respectarea distanțării fizice și purtarea măștii de protecție.

De asemenea, în noaptea de Înviere, credincioşii care vor participa ls slujbă, vor putea sta afară până la ora 5:00 dimineaţa.

În ceea ce-i privește pe românii din diaspora care vor să vină în țară cu ocazia Paștelui, aceștia trebuie să țină cont că, dacă vor veni din statele din zona galbenă, vor trebui să prezinte un test PCR negativ sau certificatul de vaccinare, pentru a nu fi nevoiți să stea în izolare.

Anunţul şefului Guvernului a adus nemulţumiri, însă, în sânul bisericii. Mâine urmează însă să aibă loc o nouă întânire cu reprezentanţii bisericilor pentru clarificarea regulilor.

Sursa Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow