11.3 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023

Slujba de Înviere de la catedrala din Pașcani cu număr record de participanți

Slujba de Inviere din acest an, de la Catedrala „Pogorarea Sfantului Duh” din municipiul Pascani va ramane in amintirea tuturor prin numarul foarte mare de credinciosi veniti sa primeasca Lumina Sfanta. A fost prima slujba de Inviere, cu participare din partea pascanenilor si a cetatenilor din comunele apropiate, la cel mai nou altar de slujire din municipiu.

Parintele protopop Pavel Postolache, a precizat ca „nu a fost inviere cu mai multi credinciosi ca in acest an”. Anul trecut, slujba a fost oficiata fara participanti.

Catedrala va fi deschisa permanent si se vor oficia slujbe religioase la fel ca si in celelalte lacasuri de cult. Parintele protopop va fi cel care va sluji in „Crinul Alb” asa cum a mai fost numit noul asezamant religios.

El a tinut sa multumeasca tuturor celor care au ajutat la ridicarea catedralei, cu mult sau cu putin si a facut apel in continuare la sprijin. In urmatorii ani spera ca lucrarile sa fie finalizate, iar apoi ar urma si sfintirea.

Menționăm că lucrările la Catedrala “Pogorârea Sfântului Duh” au început în anul 2000. De-a lungul anilor, s-au primit finanțări de la Guvern, de la autoritățile județene și locale, dar și de la enoriași. Clădirea are o suprafață de circa 600 de mp, iar cel mai înalt punct este la 44 de metri înălțime.

Slujba de Înviere de la Catedrala din Pașcani a fost transmisă in direct de BIT TV si a fost urmărită atât la televizor cât si pe Facebook de un număr record de cetățeni.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow