17.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023
Array

Situatie revoltatoare la Targu Frumos. Un barbat nevazator din Pascani si labradorul care ii e ghid, bruscati de un sofer de autobuz

De ani de zile s-a tot semnalat situatia umilitoare in care sunt puse in Romania persoanele cu deficiente de vedere, care au drept ajutor caini-inostitori. Dar nu s-a schimbat nimic in mentalitatea multora.
Un barbat nevazator din Pascani, care a vrut sa urce intr-un autobuz, la Targu Frumos, impreuna cu labradorul care-i este ghid permenant, a fost dat jos din masina cu brutalitate, desi omul isi rezervase bilet.
Mai mult, soferul i-a tras un sut cainelui, desi animalul avea un ham special, pe care scria clar: caine -ghid.
De doi ani, Petre este ajutat zi de zi de catelusa lui credincioasa Maia, un labrador special antrenat pentru a-i fi sprijin de nadejde.
Barbatul de 37 de ani voia sa calatoreasca din Targu Frumos, pana la un prieten, in Sibiu. Dar in ciuda rezervarii facute inainte si a cumpararii a doua bilete, pentru om si cainele-insotitor, soferul nu a vrut sa-i primeasca in autocar. Ba mai mult, a fost de-a dreptul agresiv, spune barbatul.

PETRE IORDACHE, din Pascani: „A inceput sa urle, sa faca scandal. Ca el nu ma ia cu cainele, ca la el in masina nu urca caini. Mi-a zis sa ma dau jos din masina ca altfel ma ia la bataie. In momentul ala a lovit cainele cu piciorul, Maia a sarit jos de pe scarile masinii, am apelat la 112, el m-a impins din masina si m-a imbrancit”.
Petre spune ca a incercat sa-i arate soferului actele care-i permit, conform legii, sa ia cainele in orice mijloc de transport, dar acesta nu l-a bagat in seama. Revoltat, barbatul a chemat politia.
Reprezentantii firmei de transport spun ca barbatul nu a prezentat actele cainelui si de aceea i-a fost refuzat accesul in masina. Abia dupa 3 ore, a fost preluat de urmatoarea cursa. Iar dupa toata tevatura, soferul vinovat l-a sunat sa-i ceara sa se impace.
Barbatul este insa hotarat sa reclame situatia la Consiliul pentru combaterea discriminarii.

CONTINUARE PE STIRILE PRO TV

Alte articole