19.4 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Situaţie inedită: iată cum a convins un pensionar judecătorii să-i dea înapoi permisul suspendat de Poliţie!

Judecătorii păşcăneni s-au dat peste cap pentru a restitui unui cetăţean permisul reţinut de poliţişti pentru depăşirea vitezei legale. Şoferul îşi recunoscuse fapta, dar ceruse clemenţă, invocând situaţia limită în care s-ar fi aflat. Faptele s-au petrecut în dimineaţa zilei de 14 iunie a anului trecut, pe când A.E. se îndrepta spre Iaşi dinspre Târgu Frumos, împreună cu soţia sa, în vârstă de 68 de ani şi suferind de un handicap ce necesită supraveghere medicală continuă. Conform declaraţiei şoferului, soţiei sale i se făcuse rău, aşa că se grăbea să o ducă acasă pentru a-i administra tratamentul necesar. Încercase să conducă cu o viteză de până la 100 km/h tocmai pentru a evita producerea unui accident sau reţinerea permisului. La Sârca însă, a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere care i-a adus la cunoştinţă faptul că se deplasa cu 103 km/h, reţinându-i permisul şi aplicându-i un avertisment.
În timpul discuţiilor cu poliţiştii, starea femeii s-a agravat, aceasta primind îngrijiri de la oamenii legii până la sosirea ambulanţei. În faţa instanţei, bărbatul a mulţumit poliţiştilor pentru faptul că îi aplicaseră doar un avertisment, dar a cerut înapoierea permisului, întrucât starea de sănătate a soţiei sale impune deplasări frecvente. În analiza dosarului, magistraţii Judecătoriei Paşcani nu au putut decât să constate că A.E. nu nega faptul că se deplasa în localitate cu o viteză ce o depăşea pe cea legală cu 53 km/h. Procesul verbal era legal întocmit, neexistând niciun motiv de a fi declarat nul. Nici Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi jurisprudenţa europeană, consultată intens de judecători, nu a oferit argumente în favoarea lui A.E. Acestuia nu îi fusese încălcat în niciun fel dreptul la apărare.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Atenție la coșul de fum! Acoperișul unei case din Boșteni, distrus de flăcări

Odata cu sezonul rece, creste si numarul incendiilor in gospodarii. O casa din suburbia Bosteni, a municipiului...

Accident rutier la ieșirea din Târgu Frumos

Accident rutier cu o victima, miercuri, in jurul orei 13:00, la iesirea din Targu Frumos, spre Razboieni,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI