28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Situație incertă la Spitalul Municipal. Salariații ar putea rămâne fără tichete de vacanță 

Salariații Spitalului Municipal de Urgență ar putea rămâne și anul acesta fără tichete de vacanță. Liderul sindicatului, Mirela Ungureanu s-a prezentat la audiențele care au avut loc la Primăria Pașcani joi, pe 3 februarie, începând cu ora 9.00.  

Ea a solicitat sprijin din partea administrației locale, după ce drepturile nu au mai fost primite de trei ani de zile. Mai exact, in anul 2019 suma destinata platii voucherelor a fost redirectionata catre plata salariilor, în anul 2020 nu au fost prevazute sumele in buget datorita situatiei economice a spitalului, iar anul trecut, in 2021, bugetarii nu au mai primit aceste vouchere, printr-o ordonanță de urgență a Guvernului.

In aceste condiții, pentru anul in curs, a fost prevăzută în proiectul de buget al unității spitalicești din Pașcani acordarea de tichete de vacanță în valoare totală de circa 800 mii de lei pentru cei peste 500 de angajați.

Liderul sindicatului afirmă că în contextul pandemiei, in care medicii s-au confruntat cu tot mai multe internări pe cazuri de COVID și au lucrat ore suplimentare, este dezamăgitor ca nu-si pot încasa drepturile legale, asta in situatia in care alte spitale reușesc sa acorde tichete de vacanță salariaților. Conform acesteia, situația este încă incertă, mai ales in ceea ce privește plata facturilor la utilități care ar putea pune presiune pe bugetul unității spitalicești.

In replică, primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie a explicat că, deși spitalul este o unitate în subordinea Primăriei, nu poate susține plata voucherelor de vacanță pentru că sunt drepturi salariale. Edilul a subliniat că unitatea spitalicească ar trebui să-și gestioneze veniturile, astfel încât să asigure banii necesari pentru acordarea tichetelor de vacanță.

Tichetele de vacanță vor avea în 2022 o valoare de 1.450 de lei si vor fi oferite începând cu luna aprilie, numai în format electronic. Ele ar urma să fie acordate până în 2026 și se vor putea folosi doar pe teritoriul României.

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow