19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Situație financiară incertă la Spitalul Municipal de Urgență

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Situaţia financiară a Spitalului din Paşcani este incertă chiar dacă s-a aprobat suma de bani care va fi primită de la Primăria municipiului. Anunţul a fost făcut de directorul unităţii medicale, Costică Pânzaru în şedinţa consiliului local că a avut loc ieri, 8 februarie începând cu ora 10:00 la sediul administraţiei locale.
Managerul Spitalului Municipal de Urgenţă a precizat că bugetul necesar pentru acest an este de peste 34 mil lei, iar din această sumă aproximativ 24 mil lei sunt pentru plata salariilor cadrelor medicale şi auxiliare. Acesta le-a spus consilierilor locali că probabil va fi nevoie de noi rectificări bugetare deoarece decontările de la CNAS şi Ministerul Sănătăţii sunt nesigure.

Costică Pânzaru spune că întârzierile la decontările serviciilor medicale sunt datorate faptului că în fiecare an spitalul rămâne cu un excedent bugetar ceea ce crează invidie la nivelele mai înalte. Ba mai mult, acesta afirmă că doar cazurile de Neurochirurgie, Chirurgie infantilă şi toracică sunt acceptate pentru transfer la spitalele din Iaşi.

De asemenea directorul unităţii medicale le-a mulţumit primarului şi consilieriilor locali pentru suma de 700 mii lei aprobaţi pe lista de investiţii din acest an. Printre lucrările propuse în 2016 la Spital se află un vestiar pentru personal şi sistemul complet de alarmare în caz de incendiu în toată clădirea.

Menţionăm că anul trecut suma de bani de la bugetul local pentru Spitalul Municipal de Urgenţă a fost de 450 mii lei. Printre lucrările ce s-au făcut în unitatea medicală reamintim reabilitarea Secţiilor de Pediatrie, Gastroenterologie, CPU dar şi anumite cabinete din Ambulatoriu.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI