8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021

Situația admiterii la liceu, în municipiul Pașcani

Sambata, 24 iulie, au fost afisate rezultatele admiterii absolventilor de clasa a VIII-a, care vor invata din toamna la liceu. Elevii din comunele apropiate Pascaniului dar si din oras au stat cu sufletul la gura pentru a afla daca au reusit sa intre la liceul mult dorit. La Colegiul National Mihail Sadoveanu au fost ocupate toate cele 130 de locuri de la cinci clase. Cea mai mare medie de admitere a fost de 9,98, la mate-info, iar cea mai mica 6,68 la Stiinte ale Naturii.

Toate locurile au fost ocupate si la Liceul Teoretic Miron Costin din zona Vale a municipiului. Cele cinci clase vor incepe noul an scolar din toamna, in formula completa. Cea mai mare medie este tot la Mate-Info, 9,81, iar cea mai mica este 7,13 la Filologie.

La Colegiul CF Unirea vor fi sapte clase de bobocei, la profile economice si tehnice. Au fost ocupate 128 de locuri, iar cea mai mare medie a fost de 8,40.

In Pascani, au ramas locuri libere la Liceul Tehnologic Economic Nicolae Iorga si la Liceul Mihai Busuioc. La primul mentionat din 48 de locuri disponibile au fost ocupate 23, iar cea mai mare medie de admitere a fost de 7,01, iar la cel de-al doilea mai sunt circa 36 de locuri libere.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie, candidaţii vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi.

În 29 iulie, se afişează locurile rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere şi începe cea de-a doua etapă de repartizare, cu procedurile preliminare, care va incepe pe 6 august.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

FOTO | Specialiști de la Iași, în vizită de lucru la Palatul Cantacuzino Pașcani. Apel pentru cetățenii care au acasă lucruri cu valoare istorică

Lucrarile la Palatul Cantacuzino din municipiul Pascani sunt in plina desfasurare. Miercuri, 22 septembrie a.c., la fata locului au venit si specialisti de la Complexul Muzeal National Moldova din Iasi, ce vor ajuta la organizarea muzeului municipal. Ei au vizitat cladirea si zona pentru a vedea ce se afla acum la fata locului si cum va urma sa fie facuta amenajarea. //

Accident rutier mortal, în Gâștești. Bărbat prins sub roțile unui camion

Accident mortal miercuri, 22 septembrie a.c., in jurul orei 13:30, in suburbia Gastesti, pe drumul national 28...

FOTO | Sezonul murăturilor. Legume proaspete în piața Deal din grădina unui producător local, de la intrarea în Pașcani

Este sezonul muraturilor si timpul potrivit pentru pregatirea camarii pentru iarna. Pietele agroalimentare din municipiul Pascani s-...

Ansambluri din Hărmănești și Tătăruși, la Ateneul Național Iași

Doua ansambluri folclorice din preajma municipiului Pascani vor evolua pe scena Ateneului National din Iasi, in cadrul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI