1 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021
Array

Consilierii locali si primarul au cerut politistilor sa inmulteasca controalele in pietele pascanene. Politistii au nevoie de cote pentru carburant

In cadrul Sedintei de Consiliu Local de astazi, 29 noiembrie 2012, seful Politiei Municipale, Mihai Nacuta a prezentat raportul privind activitatile desfasurate in vederea asigurarii ordinii si  sigurantei publice in primele 9 luni ale anului 2012.

In primele 9 luni ale anului 2012, pe raza municipiului Pascani, au fost sesizate un numar de 35 infractiuni stradale, dintre care 7 pe timp de zi si 28 pe timp de noapte. In unitatile de invatamant au fost comise 8 infractiuni.

Ca o concluzie in primele 9 luni, infractionalitatea sesizata inregistreaza o scadere de 15% pe raza de competenta.

Consilierul local Dorin Nechifor, a felicitat politistii pentru activitatea desfasurata si spune ca se simte in siguranta pe raza municipiului Pascani. Tot el a cerut sefului Politiei, un raport prin care sa se prezinte un raport referitor la consumul de droguri de pe raza municipiului. In replica Mihai Nacuta i-a spus ca nu tine de competenta Politiei Municipale ci un alt organ este competent pentru astfel de verificari.

Ioan Ionita, a apreciat si el activtatea Politiei Pascani, dar a tinut sa precizeze faptul ca a observat ca numarul de furturi de pe raza orasului a crescut si ca ar trebui o preventie mai intensa. Tot el a cerut sefului politiei sa ii prezinte o situatie referitoare la alegerile din vara, in care sa I se precizeze daca au fost fraude electorale pe raza municipiului Pascani. Mihai Nacuta, a spus ca nu au existat astfel de cazuri in Pascani ci doar in mediul rural.

Ca si necessitate, politistii pascaneni spun ca au nevoie de acele cote pentru carburant. Primarul Pascaniului, Dumitru Pantazi, spune ca are o colaborare foarte buna cu politia pascaneana, dar le-a cerut acestora sa intensifice controalele in pietele agroalimentare din Pascani in special pe perioada weekendurilor. O alta problema ridicata de primar este aceea a cainilor comunitari. El spune ca are informatii cum ca o serie de persoane aduc caini noaptea in Pascani cu autoturismele.

Primarul a transmis lui Mihai Nacuta sa vina cu o adresa in care sa solicite acele cote pentru carburant, pentru ca in bugetul pentru 2013 sunt bani pentru acest lucru.

In incheiere consilierul PSD, Carmen Apostol, a cerut politistilor sa intervina in cazul infractiunilor stradale asa cum actioneaza politistii de la rutiera in cazul unui accident auto.

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI