18 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

Sistemul de telemedicina inaugurat la Spitalul Municipal Pascani

Astazi, 22 septembrie 2012, a fost inaugurat la nivel national sistemul de telemedicina, iar cum Spitalul Municipal detine un astfel de sistem inaugurarea a avut loc si aici.

 

Sistemul de telemedicina a fost testat timp de o luna de zile. El este implementat la toate spitalele din tara care detin unitati  de primiri urgente, iar prin acest sistem se imbunatateste semnificativ comunicarea dintre doctori.

 

Spre exemplu un pacient ajunge in unitatea de primiri urgente a Spitalului Municipal intr-o stare foarte grava, care depaseste competentele doctorilor pascaneni. In acel moment sistemul de telemedicina ajuta doctorii pascaneni sa i-a legatura audio-video cu Spitalul care este superior si anume, Spitalul “Sfantul Spiridon” Iasi. Pe monitoarele video vor fi postate toate datele pacientului, nume, varsta, tensiune, saturatie, puls etc. astfel, specialistii ieseni recomanda medicilor pascaneni ce masuri sa i-a pentru a imbunatati starea pacientului sau pentru a-l stabiliza pentru transportul catre unitatea lor.

 

Mentionam faptul ca, sistemul acesta este functional si in ambulantele EPA, care pot transmite imagini in timp real catre unitatile spitalicesti cu pacinetii direct de la fata locului unui eveniment. Un astfel de sistem valoreaza o suma care se apropie de 1 miliard de lei vechi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Se fac înscrieri la clubul pensionarilor din Pașcani

După doi ani de pandemie și restricții, lucrurile încep...

Ședință de Consiliu Local, joi, la Hârlău 

Legislativul local al orasului Hârlau se intruneste in sedinta...

Final de ani de liceu, la Colegiul Sadoveanu. Curs festiv la Primărie

S-a dat startul cursurilor festive pentru clasele terminale, a...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow