More

  Sistemul de telemedicina inaugurat la Spitalul Municipal Pascani

  Array

  Astazi, 22 septembrie 2012, a fost inaugurat la nivel national sistemul de telemedicina, iar cum Spitalul Municipal detine un astfel de sistem inaugurarea a avut loc si aici.

   

  Sistemul de telemedicina a fost testat timp de o luna de zile. El este implementat la toate spitalele din tara care detin unitati  de primiri urgente, iar prin acest sistem se imbunatateste semnificativ comunicarea dintre doctori.

   

  Spre exemplu un pacient ajunge in unitatea de primiri urgente a Spitalului Municipal intr-o stare foarte grava, care depaseste competentele doctorilor pascaneni. In acel moment sistemul de telemedicina ajuta doctorii pascaneni sa i-a legatura audio-video cu Spitalul care este superior si anume, Spitalul “Sfantul Spiridon” Iasi. Pe monitoarele video vor fi postate toate datele pacientului, nume, varsta, tensiune, saturatie, puls etc. astfel, specialistii ieseni recomanda medicilor pascaneni ce masuri sa i-a pentru a imbunatati starea pacientului sau pentru a-l stabiliza pentru transportul catre unitatea lor.

   

  Mentionam faptul ca, sistemul acesta este functional si in ambulantele EPA, care pot transmite imagini in timp real catre unitatile spitalicesti cu pacinetii direct de la fata locului unui eveniment. Un astfel de sistem valoreaza o suma care se apropie de 1 miliard de lei vechi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Biblioteca din Târgu Frumos se mută în sediu nou. Două etaje pentru instituția de cultură

  Biblioteca „Universul Cunoasterii” din Targu Frumos va avea un nou sediu. Decizia a fost luata in cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local al orasului,...

  Pompierii au dat jos 200 kg de tencuială, ce era să cadă de pe pereții blocului PTTR din spatele Poștei Deal

  Pompierii pascaneni au fost chemati joi, 25 februarie a.c., de catre un cetatean care a observat ca la etajul patru al blocului PTTR din...

  Monica Berescu, deputat USRPLUS: “ Plafonarea salariilor din sistemul bugetar echilibrează financiar bugetul de anul acesta”.

  Ne aflăm în situația în care statul român consumă mai mult decât își permite. Problema lipsei banilor din bugetul statului e una de zeci de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp