27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Sistemul de alarmare a populației va fi verificat vineri, la Pașcani

- Advertisement -

Vineri, 6 mai, în municipiul Pașcani se vor auzi sirenele de avertizare și alarmare a populației. Nu va fi însă pentru avertizarea vreunui pericol, ci doar pentru verificări ale sistemului, anunță administrația locală.

Vineri, 06.05.2022, vor fi efectuate verificări la sistemul de înștiințare, avertizare și alarmare a populației. În acest context, există posibilitatea ca sirenele de avertizare și alarmare șă fie activate timp de câteva secunde. Fiind o procedură uzuală, nu este cazul să vă alarmați sau să intrați în panică”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Pașcani.

Astfel de verificări se fac trimestrial, potrivit celor spuse de reprezentanții municipalității. În oraș sunt zece puncte ale sistemului de alarmare, amplasate pe clădirile instituțiilor publice și pe blocuri. Sirenele ar fi fost înființate în jurul anilor 1970 și necesită reparații.  Pe lista de investiții din acest an din bugetul local a fost alocată suma de 150.000 de lei pentru proiectarea și execuția unui sistem de alarmare publică pentru situații de urgență.

De precizat este faptul că în România există trei tipuri de alarme: alarmă la dezastre (cinci sunete), prealarmă aeriană (trei sunete) şi alarmă aeriană (15 sunete).

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow