11.3 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Sistem de supraveghere receptionat dupa doi ani de folosinta

Receptie finala la sistemul de supraveghere video din zona Vale a municipiului Pascani. O comisie formata din reprezentanti ai administratiei locale, beneficiari si constructori a mers in teren pentru a verifica starea camerelor video si a vedea incaperea unde sunt monitoarele de control. Pentru ca de-a lungul anilor, sistemul si-a dovedit eficienta, alesii locali intentioneaza sa monteze camere video si in zona Deal a orasului.

Acesta este locul de unde se vede tot ce se intampla pe strazile din zona Vale a Pascaniului. Este camera de control de la Politia Locala, pe monitoarele careia apar in timp real imaginile inregistrate de 18 camere de luat vederi montate pe principalele strazi. Astazi a avut loc receptia finala a sistemului de supraveghere. Constructorii, proiectantii, managerii de proiect si beneficiarii s-au intalnit pentru a discuta despre aceasta investitie si cum functioneaza in prezent.

Comisia a mers in teren in zonele in care au fost amplasate camerele video, dar si in incaperea unde este amplasat panoul de control. Seful Politiei Locale Pascani, Vasile Avasiloaiei, a vorbit despre eficienta acestui sistem.

Totodata, au fost prezentate si cateva cazuri solutionate cu ajutorul camerelor video. Sunt surprinse imagini cu tinerii care devasteaza mobilierul stradal, dar si infractiunile grave, precum batai sau furturi.

Potrivit celor spuse de viceprimarul Pascaniului, Vasile Axinte, in curand ar putea fi montat un sistem de supraveghere video si in zona Deal a orasului.

Mentionam ca proiectul a inceput in 2011, cu fonduri europene si de la bugetul local cu o valoare de peste 350.000 de lei. Sunt amplasate 18 camere in zona scolilor, a pietei agroalimentare, a Garii, a bisericilor dar si in parcul municipal. Imaginile surprinse sunt stocate pe un server timp de 60 de zile.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow