În ediția de astăzi a emisiunii Tradiții poposim în vatra etnofolclorică Sirețel din Județul Iași. Dialogăm, stimați prieteni, cu domnul Gheorghe Ancuța, edilul șef al comunei Sirețel și cu interpretul de muzică populară Ghiorghiță Rotaru.

Am poposit pe acestea meleaguri, răspunzând prezent invitației domnului Ștefan Vitel, referent cultural, care a ținut să ne creioneze că în această comună, iubită de Dumnezeu, lucrurile se fac exact ca la carte. Cultura se împletește cu spiritualul, existând comunicare și compatibilitate între toate instituțiile din comună. Din punct de vedere cultural se încearcă comprimarea literaturii, artelor, tradițiilor, obiceiurilor într-o revistă înterculturală unde – de la mic la mare – sunt implicați să reflecte în paginile revistei, prin talent și pasiune, cele amintite.

Până a oferi cuvântul primarului comunei Sirețel conturăm, pe scurt, o imagine a zonei amintind că localitatea se află în extremitatea nord-vestică a județului Iași, la limita cu județele Suceava și Botoșani, pe cursul superior al râului Sirețel. Comuna Sirețel este străbătută de drumul județean 281, care o leagă spre sud-vest de comuna Lespezi și spre est de localitățile Scobinți, Ceplenița, Cotnari, Belcești, Erbiceni și Podu Iloaiei.

Continuarea pe radioiasi.ro

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider