22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Sindicatul Spitalului de Urgenta Pascani, cerere pentru tichetele de vacanta

Nedreptate pentru salariatii Spitalului de Urgenta din Pascani. De peste doi ani de zile, atat personalul medical cat si cel administrativ nu mai primesc tichete de vacanta. Problemele au aparut pe timpul fostului manager Costica Panzaru, in perioada in care unitatea medicala nu avea bani nici macar pentru plata salariilor si a facturilor la medicamente.

La acea vreme conducerea si reprezentantii sindicatului au ajuns la intelegerea ca pentru cateva luni de zile sa fie aplicate o serie de masuri pentru redresarea economica a spitalului, printre care reducerea unor sporuri si a tichetelor.

Drepturile nu au mai fost primite de doi ani de zile, cate 1450 de lei pentru cca 500 de salariati.
Reprezentantii sindicatului au solicitat Consiliului Local rezolvarea acestei probleme prin aloarea sumelor necesare de la bugetul local. Sunt drepturi legale acordate, de regula, la alte spitale din tara.
„Salariatii unitatii nu au primit voucherele de vacanta aprobate conform legii in ultimii doi ani. In anul 2019 suma destinata platii voucherelor a fost redirectionata catre plata salariilor prin HCL, vot unde PNL a dat aviz negativ, iar in anul 2020 nu au fost prevazute sumele in buget datorita situatiei economice a spitalului…”
In aceeasi adresa se arata ca salariatii Spitalului de Urgenta Pascani sunt in prima linie, in lupta anti COVID 19 iar pana acum nu le-au fost rasplatite eforturile.

„Spitalul de Urgenta Pascani a fost de la inceput in prima linie a luptei impotriva COVID prin infiintarea cortului de triaj in curtea unitatii si a serviciului CPU. In tot acest an, personalul a fost detasat in interes de serviciu dintr-o sectie in alta in functie de necesitati.

Intr-o perioada cand unitatile din Iasi nu primeau pacienti din Pascani, bolnavii de COVID au fost tratati in unitatea noastra”. Tinand cont ca urmeaza aprobarea bugetului local pe 2021 am vrut sa va aduc la cunostinta situatia cu care ne confruntam de doi ani, salariatilor spitalului nerespectandu-li-se dreptul acordarii voucherelor de vacanta”.
Pe acesta tema a fost deja depus un amendament la bugetul local. Consilierul Sorin Olariu a solicitat acordarea acestor drepturi, iar banii necesari sa fie cuprinsi in bugetul pentru anul 2021.

Vezi adresa aici

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow