More

  Sindicalistii Spitalului CF se lupta cu morile de vant. Memorii depuse la Prefectura Iasi

  Array

  Doina Cucos - Lider de sindicat Spitalul CFSindicalistii Spitalului CF au depus memorii la Prefectura Judetului Iasi pentru a impiedica Ordonanta de Urgenta prin care unitatile medicale sunt transferate de la un minister la altul. Doua astfel de documente au fost inregistrate la sediul Prefecturii, chiar de Ziua Unirii, iar la mai bine de o luna de zile de la depunere nu s-a primit nici un raspuns.

  In ambele documente sunt aduse argumente impotriva acestei decizii dar si consecintele care se vor produce prin aceste transferuri.

  Liderul de sindicat Doina Cucos a declarat ca in aceeasi perioada sindicalisti ai celorlalte unitati medicale din tara au depus la randul lor astfel de documente dar fara rezultat. Principalul vinovat in viziunea acesteia este ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu care a lansat aceasta idee transformata in Ordonanta de Urgenta.

  Aceasta a mai precizat ca cei 138 de angajati ai Spitalului sunt extrem de stresati din cauza incertitudinii care planeaza asupra viitorului unitatii medicale.

  Mentionam ca Ordonanta de Urgenta privind transferul spitalelor CF de la Ministerul Transporturilor la Ministerul Sanatatii a fost aprobata de Guvern, pe data de 19 februarie, urmand ca aceasta sa fie publicata si in Monitorul Oficial.

  Asigurările de sănătate ale angajaţilor din transporturi vor fi preluate de Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate sau de alte case de asigurări de sănătate, în baza opţiunii asiguraţilor, exprimată în 60 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei.

  Ordonanța de urgență mai precede faptul că examinarea medicală și psihologică a personalului cu atribuții în siguranța transporturilor se asigură de unitățile din rețeaua sanitară proprie a Ministerului Transporturilor, a Ministerului Sănătății, precum și de unitățile agreate de Ministerul Transporturilor.

  Conform liderului de sindicat al Spitalului CF aceasta lege va fi atacata, iar judecatorii Curtii Constitutionale vor decide in ultima instanta daca va intra sau nu in vigoare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet