8 C
Paşcani
luni, noiembrie 29, 2021

SIMULĂRI BAC 2018. Ultima oră! Acesta este calendarul complet al probelor

Ministerul Educatiei Nationale a publicat calendarul simularilor examenelor de anul acesta pentru elevii claselor a VIII-a, a XI-a si a XII-a. Astfel, in perioada 5-7 martie 2018, se vor sustine simularile pentru Evaluarea Nationala de catre scolarii din ultimul an de gimnaziu, iar in intervalul 19-22 martie va avea loc simularea probelor scrise din cadrul examenului national de Bacalaureat pentru liceenii din anii terminali.SIMULĂRI BAC 2018.

Calendarul simularilor, program

19 martie – Limba si literatura română

20 martie – Limba si literatura materna

21 martie – proba obligatorie a profilului.

Proba la alegere a profilului si specializarii se va derula joi, 22 martie si va fi sustinuta exclusiv de elevii clasei a XII-a.

Atenție! Probă la alegere a profilului și specializării se va derula joi, 22 martie și va fi susținută exclusiv de elevii clasei a XII-a.

Rezultatele obținute vor fi comunicate elevilor în data de 30 martie. Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe www.subiecte.edu.ro.

Corectarea lucrărilor va fi realizată, în bază unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notarii la nivel național, de către doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea.
Notele nu se trec în catalog, însă rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei școli, prin discuții individuale cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral pentru a se stabili ce se poate îmbunătăți până la examenele propriu-zise.

sursă: portalinvatamant.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza pentru luna decembrie 2021

Luna decembrie va fi mult mai caldă decât în mod normal, cu temperaturi mai ridicate, potrivit ANM. Săptămâna...

Studiu: În Europa, trei sferturi dintre copiii care practică un sport sunt abuzaţi. România, printre ţările cu cele mai multe victime

Statistici alarmante au fost publicate sâmbătă de Universitatea Edge Hill din Anglia. În urma unui studiu, la...

Iată cum se utilizează un test de salivă pentru depistarea Covid-19. Miniștrii Educației și Sănătății au făcut demonstrațiile – VIDEO

Ministrul Educației, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu și ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, au realizat o...

City Insurance începe plata despăgubirilor pentru clienți

Mâine, 29 noiembrie, începe plata primelor despăgubiri către păgubiţii City Insurance. Societatea de Asigurare-Reasigurare a intrat în faliment...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI