24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Simularea intervenţiei în caz de cutremur: Primele forţe au ajuns în Bucureşti în aproximativ 3 ore

MAI a actualizat statistica simulării intervenţiei în cazul unui cutremur cu magnitudinea de peste 7, anunţând că primele forţe suplimentare au ajuns în Bucureşti la aproximativ trei ore de la declanşarea alarmei, pentru a îi ajuta pe cei 6.000 răniţi şi 3.000 sinistraţi fictivi.
„Primele forţe suplimentare au ajuns în Bucureşti în jurul orei 10.55, până în 3 ore de la declanşarea alarmei. Este vorba de ISU Dâmboviţa. Ulterior, până în jurul orei 11.52 în Bucureşti au ajuns şi celelalte forţe de sprijin, astfel: ISU Prahova la 11.21, ISU Teleorman la 11.52 şi tot atunci ISU Ialomiţa, iar ISU Giurgiu la 13.20. În baza de operaţii Ciolpani au ajuns echipajele de intervenţii din Galaţi şi Mureş la orele 15.26, respectiv 16.52. La Iaşi forţele suplimentare ale ISU Botoşani au ajuns în jurul orei 13.45 şi acţionează în teren, iar ISU Bihor se afla la ora 20.00 la Gura Humorului, judeţul Suceava, continuându-şi drumul către Iaşi. De asemenea, potrivit scenariului, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va interveni la Iaşi, iar Gruparea de Jandarmi Mobilă de la Ploieşti va interveni la Bucureşti.”, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

În ceea ce priveşte sinistraţii din Capitală, 800 vor fi cazaţi pe Arena Naţională, 400 la Colegiul Iulia Haşdeu, 100 la Şcoala Generală nr. 40 şi 200 la Şcoala Gimnazială Titu Maiorescu. Şi Ministerul Economiei a pus la dispoziţie un număr de locuri în hoteluri. Alţi sinistraţi din Bucureşti vor fi duşi în judeţele Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa, Călăraşi şi Teleorman, în clădirile primăriilor, unităţilor de învăţământ, căminelor culturale şi în săli de sport.
Continuarea pe Mediafax

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow