16.3 C
Paşcani
vineri, septembrie 24, 2021
Array

Simularea examenului de bacalaureat la matematică

C.P. Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a organizat astăzi, 12 decembrie proba scrisă la Matematică în cadrul primei simulări a examenului de Bacalaureat din anul şcolar 2013-2014. Variantele propuse au respectat programele şcolare, programa stabilită la nivelul I.Ş.J. pentru această primă simulare a examenului de Bacalaureat (programă ce a fost comunicată profesorilor şi elevilor încă din luna octombrie) dar şi structura modelelor postate pe site-ul M.E.N. pentru examenul de Bacalaureat.

Astfel, subiectele au fost concepute de către un grup de lucru la nivelul inspectoratului școlar, în conformitate cu matricea de specificaţii şi structura stabilite de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

Variantele propuse pentru simularea Examenului de Bacalaureat au fost concepute în funcţie de profil, câte o variantă atât pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică, o altă variantă pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii, o altă variantă pentru filiera tehnologică, cât şi o a patra variantă pentru filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător-educatoare.

În cea ce priveşte primele trei filiere – filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică, filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii şi filiera tehnologică – subiectele au fost structurate în trei părţi: prima parte cuprinde itemi din programa studiată de elevi în clasele a IX-a şi a X-a, a doua parte se bazează pe programa studiată în clasa a XII-a la algebră, iar ultima parte conţine subiecte elaborate pe baza programei şcolare pentru clasa a XII-a la analiză matematică.

În ceea ce priveşte subiectul elaborat pentru elevii de la profilul pedagogic, subiectul are o structură aparte, fiind structurat în trei părţi cu câte şase cerinţe fiecare, prima parte conţinând subiecte elaborate pe baza programei şcolare pentru clasele a IX-a şi a X-a, iar celelalte două părţi câte şase itemi din programa clasei a XII-a. Pentru fiecare parte se acordă 30 de puncte, iar 10 puncte se acordă din oficiu.

Considerăm că variantele realizate sunt echilibrate, un elev cu un nivel mediu de pregătire putând obţine nota 6. De asemenea, elevii cu un nivel ridicat de pregătire pot obţine note mari şi foarte mari, în concordanţă cu expectanţele lor.
Această primă simulare a examenului de Bacalaureat, proba de matematică, a urmărit testarea nivelului de pregătire la matematică a elevilor ce vor susţine aceată probă la finele acestui an şcolar, precum şi familiarizarea acestora cu condiţiile de desfăşurare a examenului.
Elevi prezenti la simulare : 5 496 (94,84%)

DE LA ACELAȘI AUTOR

Sedinta de Consiliu Local la Targu Frumos, pe 27 septembrie

Legislativul local din orasul Targu Frumos se intruneste luni, 27 septembrie, in sedinta ordinara. Intalnirea va avea...

Elevii de la Liceul Tehnologic din Hârlău, informați de polițiști despre pericolele din anturaj

La data de 23 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au desfăşurat o activitate educativ-preventivă,...

Cum te poti proteja cand pui mustul la fermentat?

Toamna se numără bobocii, dar și recolta la struguri. Și pentru că este vremea culesului în podgoriile...

Șofer de 24 de ani prins de polițiștii din Târgu Frumos, cu viteza de 154 km/ora

Un tanar de 24 de ani a ramas fara permis de conducere dupa ce a fost prins...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI