5.3 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Simulare la nivel judeţean pentru elevii de a VIII-a şi a XII-a. Emoțiile sunt mari

Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a din şcolile ieşene vor susţine la finalul acestei luni simularea Evaluării naţionale şi a Bacalaureatului în cadrul unei sesiuni organizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. Instituţia ieşeană organizează în fiecare an o astfel de sesiune suplimentară faţă de sesiunea de simulare organizată de către Ministerul Educaţiei.

Astfel, conform unui document trimis de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi la finalul anului trecut, prima probă scrisă a simulării, atât pentru elevii care vor susţine Evaluarea naţională, cât şi cei care vor susţine Bacalaureatul, va avea loc pe 25 ianuarie. Mai exact, elevii de clasa a VIII-a şi cei de clasa a XII-a vor susţine proba de simulare la Limba şi literatura română. Pe 26 ianuarie va avea loc proba scrisă la Matematică pentru elevii de clasa a VIII-a, respectiv proba obligatorie a profilului în cazul elevilor de liceu. Pe 27 ianuarie vor susţine doar elevii de liceu simularea probei la alegere a profilului şi specializării.

În ceea ce priveşte motivul organizării acestor simulări, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a precizat în documentul trimis către şcoli faptul că probele au loc „cu scopul familiarizării acestora (n.r: elevilor din ani terminali) cu cerinţele specifice Evaluării naţionale/ examenului de Bacalaureat şi de a crea cadrul pentru proiectarea intervenţiilor pedagogice, la nivelul unităţilor de învăţământ, pentru ameliorarea şi parcurgerea cu succes a celor două examene”.

În anii trecuţi, atât elevii cât şi cadrelele didactice de la nivelul judeţului Iaşi au subliniat faptul că probele din cadrul simulării organizate de către ISJ Iaşi au avut un grad mai mare de dificultate decât simularea Ministerului Educaţiei şi chiar şi mai mare decât probele examenelor propriu-zise. În final, după cum au precizat elevii care au susţinut simulările în anii trecuţi, acest lucru i-a motivat să se pregătească mai bine şi să obţină note mai mari.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow