13.1 C
Paşcani
marți, septembrie 28, 2021
Array

Simulare la evaluarea naționala: Subiecte potrivite, elevi emoționați

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi, 27 noiembrie in cadrul simularii, proba scrisă la disciplina Matematică. Emotiile examenelor i-a cuprins pe elevii pascaneni, asta desi s-au pregatit in plus si la scoala si acasa. Examenul a inceput in jurul orei 11.00, atunci cand conducerea scolii a primit subiectele, de la Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.

evaluare nationala

Testul a fost concepută de către o echipă de lucru coordonată de către inspectorii de specialitate si care respectă programa şcolară. În ansamblu, subiectul dat a avut un nivel mediu de dificultate.

Partea I a continut 6 cerinte care vizeaza competente operatorii de baza. Sarcinile au fost simple si rezolvarea a necesitat maximum 2-3 operatii. La acesti itemi nu s-a puncteaza decat raspunsul final si nu s-a solicitat justificarea modului de lucru. Pentru partea I s-a acordat 30 puncte.
Partile a II-a si a III-a au fiecare cate 6 cerinte. Aici se asteapta ca elevii sa ofere rezolvari complete, punctajul fiind acordat pentru fiecare etapa de lucru. Sarcinile verifica masura in care elevii si-au format deprinderi de calcul si opereaza, in contexte variate, cu algoritmi specifici privind operarea cu numere reale, rapoarte, proportii, procente. In plus, cele 2 probleme de geometrie de la partea a III-a au caracter aplicativ si solicita argumentare pe baza unui rationament deductiv.

“Rezultatele obtinute de elevi vor fi analizate la nivelul unitatilor de invatamant, dar si la nivel judetean, fiind astfel valorificate informatii relevante care descriu stadiul de pregatire a elevilor la matematica pentru Evaluarea Na?ionala. Concluziile acestei analize vor sta la baza unor actiuni ameliorative diferentiate si individualizate pentru a optimiza  pregatirea  elevilor din fiecare scoala, pentru a le asigura progresul in invatare si succesul la Evaluarea Nationala”, spun reprezentantii ISJ Iasi. ziarulorizont.info

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Pensionarea la 70 de ani şi interdicţia cumulării pensiei cu salariu, aprobate de Senat

Senatul a aprobat cu 71 de voturi „pentru” şi 58 „împotrivă” proiectul de lege care prevede pensionarea...

Pelerinii au început să vină la Iași cu două săptămâni înainte de sărbătoarea Sfintei Parascheva

Oameni din toate colțurile țării vin deja să se închine sfintei spun ei, să evite aglomerația, dar...

Vremea se răcește și apar ploile. Prognoza pentru următoarele săptămâni, în fiecare regiune

Vremea se răcește în următoarele zile și apar ploile, potrivit prognozei ANM. Pana pe 10 octombrie, in...

Vine sezonul rece! Aveți grijă la întreținerea sobelor și centralelor termice

Se apropie sezonul rece si in fiecare an se intampla tragedii din cauza sobelor si a centralelor...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI