21.9 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Simulare de incendiu, la Palatul Cuza de la Ruginoasa

Incendiu la Muzeul Al. I. Cuza din Ruginoasa, cu doua victime. Un barbat in varsta de 46 ani, care lucreaza acolo, a suferit intoxicatie de la fumul dens, iar un altul care ajuta la inteventie a alunecat si a suferit o fractura la picior.

Din fericire, este doar un scenariu ce face parte dintr-o simulare de incendiu , ce a avut loc astazi,28 martie, la ora 11:30, la care au participat pompieri de la subunitatile din Pascani si Targu-Frumos. Patru autospeciale si 29 pompieri au intervenit de urgenta pentru stingerea focului imaginar care cuprinsese mai multe incaperi ale palatului, la ora 01:00 din noapte. Intrucat de curand, s-au primit autospeciale noi, dotate cu echipament performanant, simularea a fost un test pentru a vedea cat de eficient se descurca pompierii cu noua tehnologie. La eveniment, presa a intampinat probleme la intrarea in muzeu, dupa ce muzeologul sef a interzis accesul. Insa dupa cateva minute, situatia a fost clarificata.

Pentru ca interventia sa fie transpunsa cat mai bine la realitate, incendiul a facut si doua victime, care au avut nevoie de ajutor medical. Un fochist, care a incercat sa iese din palat a cazut de la etajul 1, iar in urma impactului a suferit fractura la mana stanga si la piciorul drept. Astfel, pompierii au fost pusi in situatia de a acorda prim-ajutor victimei. A doua victima a fost un barbat, de 43 ani, care a alunecat in timp ce incerca sa ajute iar in urma impactului a suferit fractura la picior.

Tot acest scenariu a tinut pret de circa o ora, timp in care inspectorul sef colonel Dan Paul Iamandi, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Judetean Iasi a supravegheat actiunea.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow