More

  Simulare de cutremur în Pașcani. Scenariu – Casa de Cultură s-a dărâmat

   

  Exercițiu de simulare a unui cutremur astăzi la Casa de Cultură din Pașcani. Mai multe echipaje de pompieri au venit în centrul orașului pentru a scoate de sub dărămături presupusele victime ce au fost surprinse în instituție atunci când a început cutremurul. Acțiunea s-a desfășurat conform planului și timpilor propuși. Menționăm că simulări de tragedii au loc periodic la Pașcani și chiar localitățile învecinate.

  23 noiembrie, la ora 09:00 a sunat alarma la Secția de Pompieri din Pașcani. În urma unui scenariu pus la punct, ar fi fost cutremur în oraș, iar o parte din Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu” s-ar fi dărâmat.

  S-a intervenit cu 4 autospeciale și 16 pompieri pentru a scoate presupusele victime de sub dărâmături aflate în toată clădirea, de la subsol până la etajul 1, zona de birouri. Conducerea Subunității din Pașcani menționează că acțiunea s-a desfăurat conform graficului și că totul a decurs conform planului.

  Așadar timp de câteva zeci de minute pompierii pășcăneni au pătruns în instituție și au pornit în căutarea victimelor. O dată găsite au fost acordate îngrijirile medicale și transportate la autospeciale.

  Astfel de simulări au loc periodic pentru o mai bună verificare și timpilor de intervenție dar și pentru instuirea persoanelor aflate în clădiri, cum sa se comporte  atunci cand au loc cutremure, incendii etc.

  Amintim că zilele trecute pompierii pășcăneni au participat la o simulare de incendiu la o fabrică din Pașcani.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet