14.4 C
Paşcani
joi, iunie 8, 2023

Simulare de cutremur în Pașcani. Scenariu – Casa de Cultură s-a dărâmat

 

Exercițiu de simulare a unui cutremur astăzi la Casa de Cultură din Pașcani. Mai multe echipaje de pompieri au venit în centrul orașului pentru a scoate de sub dărămături presupusele victime ce au fost surprinse în instituție atunci când a început cutremurul. Acțiunea s-a desfășurat conform planului și timpilor propuși. Menționăm că simulări de tragedii au loc periodic la Pașcani și chiar localitățile învecinate.

23 noiembrie, la ora 09:00 a sunat alarma la Secția de Pompieri din Pașcani. În urma unui scenariu pus la punct, ar fi fost cutremur în oraș, iar o parte din Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu” s-ar fi dărâmat.

S-a intervenit cu 4 autospeciale și 16 pompieri pentru a scoate presupusele victime de sub dărâmături aflate în toată clădirea, de la subsol până la etajul 1, zona de birouri. Conducerea Subunității din Pașcani menționează că acțiunea s-a desfăurat conform graficului și că totul a decurs conform planului.

Așadar timp de câteva zeci de minute pompierii pășcăneni au pătruns în instituție și au pornit în căutarea victimelor. O dată găsite au fost acordate îngrijirile medicale și transportate la autospeciale.

Astfel de simulări au loc periodic pentru o mai bună verificare și timpilor de intervenție dar și pentru instuirea persoanelor aflate în clădiri, cum sa se comporte  atunci cand au loc cutremure, incendii etc.

Amintim că zilele trecute pompierii pășcăneni au participat la o simulare de incendiu la o fabrică din Pașcani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow