1.9 C
Paşcani
joi, decembrie 8, 2022
Array

Simulare de cutremur la una din cele mai vechi școli din Pașcani (VEZI FOTO)

CutremurUn nou exercitiu de alarmare pentru pregatirea copiilor in caz de cutremur. In cursul zilei de astazi, 21 octombrie la una dintre cele mai vechi scoli din Pascani, peste 300 de elevi si cadre didactice care se aflau in institutia de invatamnat au participat la simularea de cutremur.

Simulare Cutremur Scoala Iordachi Cantacuzino 1In timpul orelor, elevii au fost scosi pe terenul de sport, sub supravegherea profesorilor, dupa ce au auzit cele 30 de secunde ale clopotelului, s-au adapostit sub bancile si catedra din clasa, iar scarile si holurile au fost verificate de responsabilul PSI si directorul scolii.

Simulare Cutremur Scoala Iordachi Cantacuzino 2Actiunea a fost organizata la cererea Ministerului Educatiei, in urma deselor seisme care au cutremurat recent Galatiul si zona Vrancei. Întreaga operațiune a fost pusă la cale încă de vineri, 18 octombrie, când elevii și profesorii au fost instruiți în legătură cu modul de comportare în caz de seism.

Simulare Cutremur Scoala Iordachi CantacuzinoScoala gimnaziala „Iordachi Cantacuzino” din Pascani a fost data in folosita in anul 1963, fiind consolidata in anul 1998 prin doua cladiri, lipite de unitatea de invatamant. Chiar daca nu a fost reabilitata niciodata, nu face parte din cladirile care sa prezinte risc seismic. In momentul de fata invatata peste 900 de elevi de ciclu primar si gimnazial. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow