20.6 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 25, 2021
Array

Simulare de cutremur la una din cele mai vechi școli din Pașcani (VEZI FOTO)

CutremurUn nou exercitiu de alarmare pentru pregatirea copiilor in caz de cutremur. In cursul zilei de astazi, 21 octombrie la una dintre cele mai vechi scoli din Pascani, peste 300 de elevi si cadre didactice care se aflau in institutia de invatamnat au participat la simularea de cutremur.

Simulare Cutremur Scoala Iordachi Cantacuzino 1In timpul orelor, elevii au fost scosi pe terenul de sport, sub supravegherea profesorilor, dupa ce au auzit cele 30 de secunde ale clopotelului, s-au adapostit sub bancile si catedra din clasa, iar scarile si holurile au fost verificate de responsabilul PSI si directorul scolii.

Simulare Cutremur Scoala Iordachi Cantacuzino 2Actiunea a fost organizata la cererea Ministerului Educatiei, in urma deselor seisme care au cutremurat recent Galatiul si zona Vrancei. Întreaga operațiune a fost pusă la cale încă de vineri, 18 octombrie, când elevii și profesorii au fost instruiți în legătură cu modul de comportare în caz de seism.

Simulare Cutremur Scoala Iordachi CantacuzinoScoala gimnaziala “Iordachi Cantacuzino” din Pascani a fost data in folosita in anul 1963, fiind consolidata in anul 1998 prin doua cladiri, lipite de unitatea de invatamant. Chiar daca nu a fost reabilitata niciodata, nu face parte din cladirile care sa prezinte risc seismic. In momentul de fata invatata peste 900 de elevi de ciclu primar si gimnazial. ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

Mărturii dramatice. Valul 4 la Ambulanţă: 20 solicitări pe oră, zi şi noapte, la Iaşi

„Noi suntem cu mâinile goale, la fel ca soldaţii care merg la război şi care nu au...

DEPUTATUL VASILE TOMA, INTREBARI PENTRU PNL

Domnule Premier, domnule Președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor miniștri și demnitari PNL, Congresul sau demisia! Domnule...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI