-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

Simpozion la Pascani: Valori etice în opera sadoveniană

Eveniment cultural la Casa Municipala de Cultura din Pascani. Pe 5 noiembrie a.c. a avut loc un nou simpozion dedicat prozatorului Mihail Sadoveanu. Tema din acest an a fost „Valori etice în opera sadoveniană”, aleasa cu scopul de a transmite un mesaj generatiilor tinere de cititori. Gazda evenimentului, directoarea Daniela Calistru a spus in cuvantul sau de deschidere ca este editia cu numarul 51, prima fiind organizata odata cu decizia ca institutia de cultura sa poarte numele prozatorului.

Rolul de moderator al simpozionului a fost asumat, cu succes, de profesoara Mariana Gurzun, directorul Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” din Pascani. Alaturi de ea, au vorbit despre marele prozator si opera sa, trei invitati, profesori la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava.
,
Printre invitati a fost si Claudia Costin, conferentiar universitar doctor la Facultatea de Litere si Stiinte ale Comunicarii din Suceava. Profesorul pascanean a subliniat faptul ca simpozionul pe teme sadoveniene ar trebui sa aiba o alta amploare cu implicarea mai multor cadre didactie, a studentilor si chiar a elevilor.

Scriitorul Mihail Sadoveanu s-a nascut la Pascani pe 5 noiembrie 1880. Este considerat unul dintre cei mai importanti si prolifici prozatori romani, cu o cariera care se intinde pe parcursul a cincizeci de ani. Este cunoscut mai ales pentru romanele sale instorice si de aventuri deși autorul a creat pagini nemuritoare despre lumea țărănească din Moldova, despre natura și a scris, de asemenea, reportaje și pagini memorialistice. A murit pe 19 octombrie 1961 la varsta de 80 de ani. A fost inhumat in cimitirul Bellu din Bucuresti, intre locurile de veci unde odihnesc poetii Mihai Eminescu si George Cosbuc.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow