17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Simpozion la Pașcani privind operele și viața lui Mihail Sadovenu

Simpozion la Pașcani privind operele și viața lui Mihail Sadovenu

Simpozionul dedicat operelor și vieții prozatorului pășcănean Mihail Sadoveanu a avut loc și în acest an la Pașcani. Prelegerile au fost susținute de profesori de specialitate din Pașcani și Iași în dimineața zilei de sâmbătă, în sala Arcadia din incinta Casei de Cultură când au fost prezenți și elevi. De asemenea, reprezentanții instituției de cultură au organizat și o expoziție a cărților scrise de Sadoveanu.

Moderatorul evenimentului a fost profesorul de limba și literatura română Ionuț Hărățu. În trecut temele propuse erau făcute de către academicianul născut la Pașcani, Constanin Ciopraga și vizau natura sau personajul feminin din operele lui Sadoveanu. Simpozionul din acest an a fost centrat pe tema „Fascinație pentru mit în proza sadoveniană”.

La sesiune au participat de-a lungul anilor mai mulți profesori universitari din orașele țării.  Sâmbătă, 12 noiembrie a venit rândul specialiștilor de la Iași, de la Universitate. Este vorba despre Antonio Patraș și Mircea Platon, profesorii la Facultatea de Litere Iași. Ei au vorbit despre mit și tradițiile românești.

Pe lângă elevi, profesori și directori de școli la eveniment a fost prezent și viceprimarul Municipiului Pașcani, Gabriela Nedelcu, care a felicitat organziatorii pentru menținerea tradiției de a desfășura simpozioane dedicate scriitorului Mihail Sadoveanu și a subliniat cât de important este educarea tinerei generații spre lectură. Gabriela Nedelcu s-a declarat fan al prozatorului Mihail Sadovenu.

Evenimentul a avut loc în cadrul Lunii culturii la Pașcani, activitate ajunsă la cea de-a 45 a ediție în acest an. Menționăm că pe parcursul lunii noiembrie, conducerea și reprezentanții Casei de Cultură “Mihail Sadoveanu” din Municipiu au organziat mai multe evenimente dedicate scriitorului născut la Pașcani, printre care concursui și exzpoiții sau pentru cei mai tineri, concerte.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow