10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Simpozion la Pașcani organizat de Școala Specială

Școala Gimnazială Specială Pașcani în parteneriat cu Inspectoratul ȘcolarJudețean Iași și Liceul Tehnologic Special „Trinitas” Tîrgu Frumos organizează Simpozionul Regional cu tema „Dimensiuni ale învățământului special și special integrat în context național și european” ediția a VI-a, înscris în CAER la poziția 888. Simpozionul se va desfășura în perioada de 10-11 iunie 2015.

În cadrul simpozionului vor fi prezentate lucrări de specialitate din domeniul învățământului special și special integrat, precum și noi tehnici și metode deintervenție pentru copiii cu CES, metode însușite în cadrul proiectelor Erasmus+„Realizarea dimensiunii europene a școlii prin integrarea de modele europene înșcolarizarea copilului cu dizabilități” cu ID proiect 2014-1-RO01-K101-001402 și„Artterapie pentru Specialii de Pașcani”, proiect finanțat de Fundația pentruComunitate și MOL România prin „Programul pentru sănătatea copiilor” 2014.

În data de 10.06.2015 începând cu ora 9,30 simpozionul va debuta la Școala Gimnazială Specială Pașcani cu lucrări în plen unde invitații de la ISJ Iași,Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, CCD Iași vor susține prelegeri în concordanță cutematica propusă. Paleta tematicii va avea următoarele linii: noi abordări în adaptarea curriculumului, metode moderne utilizate în terapia copiilor cu CES, individualizarea educației, oportunități și obstacole în calea educației incluzive.

Simpozionul va continua cu ateliere de lucru care vor avea ca teme prezentareade metode și tehnici moderne utilizate în lucru cu elevii cu CES (artterapia, LICEUL TEHNOLOGIC SPECIAL ”TRINITAS” TÎRGU FRUMOSU, Universitatea „A. I. Cuza” Iași metacogniția, metoda EFT, terapia de integrare multisenzorială, Terapia 3 C,modalități ergoterapeutice).

Partea doua a simpozionului se va desfășura în data de 11.06.2015 la Liceul Tehnologic Special „Trinitas” Tîrgu Frumos începând cu ora 9,30 cu secțiunile: SECŢIUNEA I: Integrarea-abordare teoretică și practică; SECŢIUNEA a II-a: Evaluarea complexă a procesului de integrare a copiilor cu C.E.S. în școală și societate; SECŢIUNEA a III-a: Limitele integrării școlare și sociale.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow